Зеленський розмовляв з Нетаньяху у неділю / колаж УНІАН / фото Офіс президента, Reuters

Українські спецслужби мають "всі підказки", що вказують на підтримку ХАМАСу з боку Москви. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французькому каналу France 2.

"Росія так чи інакше підтримує операції ХАМАС. Для наших спецслужб це очевидно. У нас є всі підказки, які змушують нас вважати, що Росія сприяє певним терористичним операціям", - пояснив він. 

За словами Зеленського, це не перший випадок, коли Росія підтримує діяльність терористичних угруповань. Наприклад, вона робила це в Сирії і в Україні. Український президент пояснив це прем'єр-міністру Ізраїля Біньяміну Нетаньяху під час їхньої телефонної розмови у неділю.

Відео дня

Війна Ізраїля проти ХАМАСу – останні новини

Як писав УНІАН, учора десятки ізраїльських винищувачів завдали понад 70 ударів по цілях в районі Дарадж-Туффах, який знаходиться на сході сектора Гази. За словами військових, цей район використовується ХАМАС як "центр терору", з якого відбувається велика кількість терактів проти Ізраїлю.

Тим часом в ООН заявили, що блокада сектора Гази порушує міжнародне право. Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк назвав те, що відбувається, "вибухонебезпечною ситуацією на пороховій бочці" і закликав впливові держави "розрядити" ситуацію. 

Вас також можуть зацікавити новини: