У Запоріжжі Дніпро дуже сильно обміліло після підриву Каховської ГЕС / фото "Суспільне Запоріжжя"

У Запоріжжя наслідки підриву Каховської ГЕС росіянами жахливі - у Комунарському районі обласного центру на одній з баз відпочинку за тиждень рівень води впав майже до нульової позначки.

Мешканка міста Інна Шкірміна, яка прийшла подивитися, що трапилося з річкою, сказала, що "неможливо без сліз дивитись на це горе для всіх нас і для нашої країни", повідомляє "Суспільне Запоріжжя".

"Рівень води був вище, десь по дерева. Ми, мабуть, на минулому тижні приїздили сюди - оце було води. Я ще купалася, можна було, а зараз - просто жах. Неможливо передати словами, який це екоцид для нашої акваторії…", - розповіла співрозмовниця.

Журналісти також розпитали про ситуацію на Дніпрі у Сергія Нертіка, який прийшлов до річки разом із сином. За його словами, вода від берега відійшла на 40-50 м. Співбесідник зазначив, що тепер річка нагадує велику калюжу.

"…Купатися тут, мені здається, навіть ризиковано. Я думаю, якщо, як кажуть, дамбу відновлять, і якось нормалізується рівень води, тоді, я думаю, все буде нормально", - додав він.

Наслідки підриву Каховської ГЕС росіянами - що варто знати

Вороги рано вранці 6 червня підірвали Каховську дамбу, вода почала неконтрольовано витікати з Каховського водосховища й затоплювати десятки населених пунктів. 

Варто зазначити, що це водосховище розташоване у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. Унаслідок підриву Каховської ГЕС дуже складна ситуація з водопостачанням виникла у Кривому Розі. Місцевих мешканців закликали скоротити рівень споживання води на 40%.

Вас також можуть зацікавити новини: