У Кривому Розі після того, як вороги підірвали Каховську ГЕС, дуже склада ситуація із забезпеченням водою / фото ua.depositphotos.com

Після того, як росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію, влада Кривого Рогу Дніпропетровської області екстрено проводить нараду щодо забезпечення міста водою.

Очільник ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул написав у Telegram, що "ситуація дуже складна". "У Кривому Розі важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють стабільно", - зазначив він.

Відео дня

Підрив Каховської дамби - сьогодні це варто знати

Вранці 6 червня стало відомо, що російські загарбники підірвали дамбу Каховської ГЕС, через що почався неконтрольований спуск води.

Низці населених пуктів на правобережжі Дніпра загрожує підтоплення. Підрозділи Національної поліції та ДСНС у Херсонської області почали готуватися до евакуації цивільного населення.

Довідка УНІАН. Каховська ГЕС знаходиться біля міста Нова Каховка Херсонської області. Гідроелектростанція розташована на одному із шести великих водосховищ у каскаді на Дніпрі - на Каховському.

Це водосховище знаходиться у Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. З нього починаються канал Дніпро - Кривий Ріг, Північно-Кримський канал та Каховський канал.

Вас також можуть зацікавити новини: