Оновити дані можна в ТЦК, ЦНАПі та у застосунку "Резерв+" / фото Міськвиконком Южноукраїнська

З 18 травня 2024 року впродовж 60 днів всі військовозобов'язані повинні оновити облікові дані. За словами адвоката Сергія Дубка, також ця норма стосується заброньованих, осіб з відстрочкою і жінок-військовозобов'язаних, передає "Суспільне".

У законі передбачено три шляхи уточнення даних: у ТЦК за місцем проживання, у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП), в електронному кабінеті призовника, військовозобов'язаного або резервіста, а саме в застосунку "Резерв+". 

Відомо, що вручення повісток військовозобов'язаним проводиться цілодобово за адресою місця проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях скупчення людей, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на блок-постах, пунктах пропуску через державний кордон України.

Відео дня

У разі отримання повістки військовозобов'язаним, він повинен підтвердити це підписом. Крім того, працівник ТЦК може знімати відео вручення повістки, зокрема, під час відмови від її отримання. 

Зазначається, що повістки будуть надсилати рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного, яка є у реєстрі "Оберіг". Також день прибуття отримувача в зазначене у повістці місце визначається не раніше 14 дня від дня надсилання повістки поштою.

Якщо резервіст або військовозобов'язаний відмовиться від отримання повістки, то уповноважений представник складає акт відмови, який підписується не менш як двома членами групи оповіщення. 

Мобілізація в Україні - останні новини

Раніше у Міноборони відповіли, чи можуть ТЦК забирати водійські права та вилучати автівки. У відмостві наголосили, що рішення про позбавлення водійських прав ухвалюється у суді.

Своєю чергою міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що майже 350 засуджених вже були звільнені для проходження військової служби. Наразі судові органи розглядають більшість із 4300 заяв, які були подані на цей час.

Вас також можуть зацікавити новини: