Президент Казахстану пояснив, чому не визнав "ЛДНР" / фото REUTERS

Територіальна цілісність держав повинна бути непорушна, як це прописано в Статуті ООН.

Таке пояснення дав президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв щодо своєї заяви про невизнання так званих "ЛНР" і "ДНР". Голова держави висловився з цього приводу в ході Катарського економічного форуму.

"Висловлюючи нашу оцінку щодо територіальної цілісності держав, я, звичайно ж, мав на увазі основний принцип Статуту ООН. Тому, з моєї точки зору, територіальна цілісність повинна переважати", — повідомив Токаєв.

Відео дня

У своїй заяві президент Казахстану, по суті, підтримав непорушність кордонів України. Він вважає території псевдореспублік "ЛНР" і "ДНР" частиною нашої держави.

Нагадаємо, 17 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі Токаєв у присутності Путіна відмовився визнавати незалежність "ЛНР"і " ДНР". Президент Казахстану назвав їх "квазідержавними територіями".

На думку російського опозиціонера Геннадія Гудкова, своїм висловлюванням Токаєв натякнув Путіну, що той програв. Голова Казахстану показав, що не хоче мати справ з президентом РФ, адже це може призвести до проблем.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: