Токаєв, ймовірно, розсердив Путіна / колаж УНІАН

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв публічною відмовою визнавати угруповання "ДНР" і "ЛНР" у присутності Путіна натякнув диктатору, що той вже програв.

Таку думку висловив російський опозиціонер Геннадій Гудков в ефірі 24 каналу.

"Це не пряма мова, але Токаєв цим йому сказав: "Володя, ти - програв. Я не хочу з тобою мати ніяких справ, щоб потім не виникали проблеми", - пояснив політик.

На думку Гудкова, Токаєв таким чином не тільки вказав на фактичну поразку диктатора у війні, але і можливий "програш країни". У чітко зрежисований "спектакль" Гудков не вірить.

"Це конспірологічна версія, яка поки не підтверджується", - зазначив він.

Гудков переконаний, що якби про "виставу" було домовлено заздалегідь, Токаєв не говорив би про невизнання "ЛДНР" особисто Путіну, а зробив би це непублічно.

"Мені всі говорили: забудь це прізвище (Токаєва - ред.). Це порожнє місце. Він скинув клан Назарбаєва і прийшов до влади. У тихому вирі чорти водяться. Сьогодні він вистрілив вдруге", - сказав опозиціонер.

"Путіна розмазали так, як ніколи раніше. Однак якщо він - садомазохіст, тоді ця версія вірна", - резюмував він.

Що цьому передувало

17 червня глава Казахстану (входить в ОДКБ) Касим-Жомарт Токаєв відмовився визнавати "незалежність" підконтрольних Кремлю "ЛДНР", назвавши "республіки ""квазідержавними територіями". Крім того, Токаєв відмовився від російського ордена.

Також він розкритикував заяву про те, що Росія нібито "врятувала" Казахстан під час зимових протестів в країні. За словами Токаєва, це зробила НЕ РФ, а ОДКБ. Слова Токаєва розсердили соратника Путіна, главу Чечні Кадирова.