"Пташка" вражає своїм співом / фото instagram.com/ptashka_from_azovstal

Журналісти ТСН на Софійській площі в Києві зустрілися з людиною-символом цього року - "Пташкою" з "Азовсталі". Це дівчина, яка своїм співом підкорила серця українців.

Як нагадується в сюжеті ТСН, парамедикиня Катерина Поліщук (справжнє ім'я "Пташки", - УНІАН.) співала в пеклі Маріуполя й там надихала військових триматися, а всіх нас вірити, що вони обов'язково звідти виберуться. 

І от через три місяці після звільнення з полону "Пташка" знову на волі та співає пісню цієї війни - "Ой, у лузі червона калина". Вона потужно виконала цю композицію в самому серці Києва. 

На знятих ТСН кадрах видно, як до Катерини після того, як вона виконала пісню, почали підбігати перехожі й обіймати її. Дехто з них ледь стримував сльози, побачивши дівчину-символ цієї великої війни.

"Пташка" з "Азовсталі" - чим вона відома 

Катерина Поліщук стала відомою як "Пташка", коли мережею почали ширитися відео з Маріуполя з її співом. Патріотичні пісні у її виконанні підіймали бойовий дух українців.

У серпні матір "Пташки" розповіла, що її донька перебуває в колонії в Оленівці.  З полону Поліщук повернулась тільки восени.  У грудні 2022-го року вона отримала орден "За мужність" з рук Зеленського

Вас також можуть зацікавити новини: