РФ продовжує перекидати війська в Маріупольський район / фото ua.depositphotos.com

Росія продовжує перекидати війська в тимчасово окупований Маріуполь та прилеглі населені пункти. Лише за останній тиждень військовий корпус російських окупантів там збільшився на 10-15 тисяч осіб.

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, більшість окупантів розквартирована в Маріупольському районі по селах за тактикою "живого щита".

"В цілому можемо говорити о приблизно 30 тисяч окупантів, сконцентрованих в Маріуполі та районі. Одночасно посилились "зачистки" в першу чергу в селищах Маріупольського району", – написав він. 

Відео дня

За його словами, самі окупанти "достатьно балакучі з місцевими". Повідомляють про приоритетний напрям атаки на Вугледар та Запоріжжя. 

"Фінальним штрихом тижня (є) захід нового підрозділу "кадирівців" в одне з приморських сіл в кількості 2-3 тисячі. Можливо, це формування "заградотряду" для потенційного наступу, тому що великих акцій "росгвардіі", за нашою інформацією, не планується ані в Маріуполі, ані в районі", – додав Андрющенко. 

Радник мера Маріуполя зазначив, що окупанти активно переміщують свою техніку вночі з намаганням оминути місто. 

"У підсумку скаладається враження активного доформуванря резервів для продовження атаки на Вугледар", – резюмував він. 

Ситуація в Маріуполі

31 січня 2023 року в окупованому Маріуполі пролунало не менше семи гучних вибухів.  Повідомлялося про прильоти між селищами Виноградне та Піонерське.

Декількома днями раніше в місті сталася бавовна. Було попадання в казарму, де було понад 200 окупантів, яку напередодні маркували члени групи Маріупольського Спротиву.

Також радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти облаштували базу для військових вертольотів на території знищеного ними заводу "Азовсталь". Там базуються вертольоти Мі-8.

Вас також можуть зацікавити новини: