Серед президентів України не було агентів Росії, стверджує Микола Маломуж / фото УНІАН

У класичному розумінні серед президентів України не було агентів РФ.

Кілька колишніх українських президентів - екс-агентура Комітету державної безпеки СРСР, розповів генерал Микола Маломуж, який з 2005 до 2010 року був головою Служби зовнішньої розвідки України, в інтерв'ю журналісту й засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

Журналіст запитав у експерта, чи були серед президентів України агенти РФ й отримав таку відповідь: "Ще раз підтверджую - у класичному розумінні ні. Але частина з них була колишньою агентурою (КДБ - Ред.) ".

Відео дня

За його словами, ворожа агентура не впливає на нових політиків.

"…Мене навіть запитували: "Як справи в агентури, та їхній вплив на нових політиків? Де вони є?". Я їх заспокоюю: "Їх знищили"…", - поділився генерал.

Війна з Росією - як в Україні борються з ворожими агентами

Служба безпеки України у січні поділилася, що в нашій державі з початку повномасштабного російського вторгнення викрили понад 600 шпигунів та агентів супротивника. У спецслужбі додали, що посіпаки ворога займалися розвідувально-підривною діяльністю.

Пізніше повідомлялося, що українські правоохоронці затримали "агентів проникнення" Федеральної служби РФ, які розповідали загарбникам про позиції захисників нашої держави.

Вас також можуть зацікавити новини: