СБУ затримала колаборанта, який фабрикував справи проти українців у Куп'янську

Він використовував "підкинуті" потерпілим "речові докази" для оформлення необхідних ворогові "експертних висновків".

Служба безпеки України затримала колаборанта, який під час окупації Куп'янська влаштувався "експертом" до Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації і фабрикував справи проти українців.

Зазначається, що Служба безпеки викрила ще одного поплічника ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Зловмисником виявився мешканець Куп'янська, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників.

"Під час окупації міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і влаштувався до створеного агресором "управління внутрішніх справ". Там його призначили "експертом" у складі "експертно-криміналістичного відділення" окупаційного органу", - розповіли у СБУ.

На цій посаді він брав участь у фабрикуванні справ проти учасників руху опору в регіоні.

"Для цього використовував "підкинуті" потерпілим "речові докази" для оформлення необхідних рашистам "експертних висновків", - йдеться у повідомленні.

За це колаборант щомісяця одержував "зарплату" у російських рублях.

Після звільнення міста зловмисник переховувався від правосуддя в одному з місцевих приватних будинків. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув'язнення.

Затримання колаборантів - новини

Як повідомляв УНІАН, раніше в Херсоні затримали зрадника, який співпрацював з окупантами та став громадянином РФ. Ним виявився екс-заступник начальника відділу інтендантського та господарського забезпечення державної установи "Північна виправна колонія №90". Цей чоловік з перших дній тимчасової окупації Херсону добровільно перейшов на бік ворога.

А раніше в Херсоні правоохоронці затримали колишнього співробітника розформованої ДАЇ, який добровільно співпрацював з російськими окупантами. За даними СБУ, після захоплення міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав "посаду" в місцевій окупаційній поліції.

У лютому чоловіка, який коригував удари по Києву з "Градів" і "Смерчів", засудили до 15 років за ґратами. Саме за його наведенням у березні 2022 року російські окупанти обстріляли з РСЗВ один з районів столиці, внаслідок чого двоє людей загинули, ще четверо - зазнали поранень.

Вас також можуть зацікавити новини: