РНБО ввела санкції проти намісника Лаври, Новинського та інших священиків УПЦ МП – ЗМІ

Під обмеження потрапили близько десяти священнослужителів УПЦ (МП).

Рада національної безпеки України запровадила санкції проти священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату. Під обмеження потрапили близько десяти священнослужителів, включаючи намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя). У список також включили колишнього депутата Вадима Новинського.

Такою інформацією анонімно поділилися співрозмовники з команди президента України в розмові з журналістами видання "Українська правда". Санкції були накладені переважно на священнослужителів, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

Рішення про санкції РНБО ухвалила вчора, 1 грудня, на засіданні після "розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії та для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України".

Президент Володимир Зеленський сьогодні ввів у дію персональні санкції щодо окремих членів релігійних організацій, які пов'язані з Російською Федерацією.

Обшуки в храмах УПЦ МП: остання інформація

Правоохоронці почали обстежувати релігійні об'єкти у другій половині листопада. Перевірки пройшли у багатьох областях — Київській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Рівненській. В результаті було знайдено пропагандистські матеріали і багато готівки.

Частина священнослужителів пройшли поглиблені перевірки з використанням поліграфа. Підозру вручили священику Києво-Печерської Лаври, який прославляв "матінку Русь", і митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ (МП).

Сьогодні, 2 грудня, обшуки тривають на території храмів у трьох областях — Житомирській, Рівненській та Закарпатській.

РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект про заборону діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій. Це стосується саме УПЦ (МП).

Вас также могут заинтересовать новости: