Суд продовжує Коломойському строк тримання від вартою / фото УНІАН, Синиця Олександр

У п’ятницю, 24 травня, Шевченківський районний суд міста Києва розглядає клопотання про продовження бізнесмену Ігорю Коломойському строку тримання від вартою.

По це стало відомо із засідання суду, трансляцію якого веде ТСН.

Справи Коломойського – що потрібно знати:

27 лютого відбулося судове засідання, де бізнесмену Ігорю Коломойському продовжували запобіжний захід. Адвокати переконували суд у невинуватості свого підзахисного і наводили як документальні підтвердження своїм словам, так і новими свідченнями функціонерів ПриватБанку та чиновників Нацбанку. Незважаючи на те, що свідчення свідків посипалися, суд залишив бізнесмена ще на два місяці в СІЗО, при цьому зменшив суму застави на сто п'ятдесят мільйонів гривень.

11 квітня Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисників Ігоря Коломойського на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27.02.2024 щодо продовження строку тримання під вартою бізнесмена.

Сторона захисту пояснила, що протягом семи місяців, коли триває слідство, суд встиг опитати меншість свідків. Крім того, адвокати посилалися на стан здоров'я підзахисного та його хронічні захворювання. Такий стан бізнесмена підтвердив і лікар, який проводив огляд.

Але суддя знову став на бік обвинувачення і залишив Ігоря Коломойського під вартою.

22 квітня Шевченківський районний суд міста Києва частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення про продовження терміну утримання під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського до 2 червня з альтернативним визначенням застави в сумі 1 млрд 968 млн 200 тисяч гривень.

8 травня Ігорю Коломойському "зшили" нову справу і  повідомили про підозру у скоєнні злочину, що нібито стався... 21 рік тому у Криму. За даними слідства, підозрюваний нібито замовив убивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства. Як повідомляється, четверо осіб потім напали на адвоката і побили його (він вижив).

9 травня суд підтримав сторону обвинувачення та обрав запобіжний захід українському бізнесмену у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без визначення розміру застави.

Адвокати під час судового засідання відзначили, що сторона обвинувачення апелює до справи, не надаючи жодних доказів, які підтверджують провину бізнесмена. Крім того, захист відзначив, що наразі Ігор Коломойський утримується під вартою в рамках іншого кримінального провадження. А отже, жодних ризиків для цього слідства він не може нести.