Експерт нагадав, що влітку навантаження на енергосистему збільшується / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Українцям необхідно підготуватися до літнього піку енергоспоживання в умовах російських ударів по енергосистемі. Енергобезпека в руках кожного українця.

Директор із досліджень аналітичного центру DiXi Group Роман Ніцович зазначив, що влітку високе навантаження на електросистему.

"Влітку йдуть на ремонт атомні енергоблоки, щоб підготуватися до зими. Влітку рівень води в річках буде нижчим, тобто знизяться можливості гідрогенерації", - нагадав експерт в ефірі телемарафону.

Звісно, у сукупності з російськими ударами по Україні це може створити проблеми, але енергобезпека в руках кожного українця, вважає Ніцович.

"Енергобезпека в наших руках. Кожен із нас на своєму рівні може зробити так, щоб максимально безболісно пройти період літнього максимуму навантажень", - пояснив аналітик.

За його словами, для вирішення цього питання варто використовувати "розумні" розетки та побутові прилади високого класу енергоефективності. Крім того, експерт пояснив, як навіть можна буде заощадити.

"Якщо у вас встановлений нічний тариф, то на платіжці можна заощадити 20-40% на місяць", - підсумував Ніцович.

Ситуація в енергосистемі України - останні новини

Російські окупанти знову почали прицільно бити по критичній інфраструктурі України. При цьому найбільше постраждав Харків.

Мер міста Ігор Терехов повідомив, що внаслідок російського удару 22 березня в Харкові зруйновано всі трансформаторні підстанції та пошкоджено ТЕЦ. Водночас Зміївська ТЕС у Харківській області повністю зруйнована після російського удару 22 березня.

За прогнозами експертів, на відновлення можливостей енергосистеми України з вироблення необхідної кількості енергії піде 1,5-2 роки.

Водночас видання FT зазначило, що Росія змінила тактику ударів по енергосистемі України. Тепер окупанти використовують високоточні ракети для знищення електростанцій у регіонах, менш захищених, ніж Київ.

25 березня міністр енергетики Герман Галущенко не виключив можливості підвищення тарифів на світло.

Вас також можуть зацікавити новини: