Довжина споруди складає 9 метрів, товщина стін - 30 см / фото t.me/roman_mrochko

Найбільше в Херсоні бетонне укриття побудували в районі, де спостерігається найбільше скупчення людей і видають гарячі обіди.

Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко. Він нагадав, що російські окупанти майже щодня завдають масових ударів по місту, вбиваючи мирних жителів.

"Встановлене укриття має високий ступінь захисту, який дає змогу почуватися там у відносній безпеці. Довжина споруди складає 9 метрів, товщина стін - 30 см", - повідомив Мрочко.

Відео дня

Днями Товариство Червоного Хреста України повідомило, що в Херсоні за його підтримки встановлять 10 укриттів у місцях найбільшого скупчення людей.

Тоді зазначалося, що такі залізобетонні конструкції допоможуть уберегти людей від обстрілів з різних видів озброєння, зокрема реактивних систем залпового вогню, та вибухових хвиль. В такому укритті одночасно можуть перебувати 10-15 людей.

"Розміщуватимуться укриття поруч із ринками, автостанціями, зупинками громадського транспорту та місцями надання адміністративних послуг", - йшлося в повідомленні.

Як розповів УНІАН директор з маркетингу компанії-виробника укриттів Hobbit House Ігор Костюк, комфортна місткість укриття, яке встановили сьогодні в Херсоні, становить до 40 осіб.

За його словами, укриття складається з високоармованого металофібробетону товщиною 30 см і рятує від прямих прильотів РСЗВ, артилерії, мінометів, касетних боєприпасів та "пелюсток".

Входи і виходи в укриття побудовані "змійкою" для гасіння ударної хвилі на вході.

Костюк додав, що протягом півтора місяця компанія планує встановити в Херсоні ще 12 таких укриттів, але місткістю вже на 20 осіб.

Війна в Україні - новини Херсона

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти минулої доби кілька разів обстрілювали Херсонську область. Внаслідок атак одна людина загинула, а дитина та двоє дорослих отримали поранення. Саме місто Херсон ворог обстріляв вісім разів. Окупанти поцілили в житлові квартали населених пунктів області та будівлю державної установи у середмісті Херсона.

Росіяни регулярно обстрілюють Херсон після його звільнення українськими військами. А останнім часом майже вдвічі почастішали російські обстріли правобережжя Херсонщини із застосуванням керованих авіаційних бомб КАБ-500.

Вас також можуть зацікавити новини: