Повістки зможуть роздавати  через смартфони / колаж УНІАН

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що в Україні розглядається можливість роздавання запрошень до ТЦК через смартфони громадян.

"Ми хочемо пояснити суспільству, що ми запрошуємо і обговорюємо, яким чином. Тобто ми працюємо над цими технічними рішеннями, щоб це було зрозуміло і цивілізовано", - сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, в даний момент Міноборони працює над аналізом кількох баз даних від різних міністерств. Зараз йде робота над питанням, як їх використати для військового обліку громадян.

Відео дня

Можливість запровадження електронних повісток

В разі ухвалення законопроекту про посилення мобілізації у військовозобов’язаних громадян з’явиться новий обов’язок – зареєструвати "Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста". Така норма міститься у чинній редакції законопроекту №10378, поданого вчора до Верховної Ради. 

Що собою представлятиме цей "електронний кабінет", у законопроекті не прописано, але зазначено, що цим питанням має зайнятися Кабмін, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект.

Ідея запровадити в Україні "електронні повістки" походила не від військових, але командування ЗСУ влаштує цей механізм, якщо він забезпечить стабільне поповнення війська солдатами. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Вас також можуть зацікавити новини: