Кирил Тимошенко був заступником голови ОП у 2019-2023 роках / фото прес-служба ОП

Національне агентство з питань запобігання корупції не знайшло порушень під час використання заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком автомобіля марки Chevrolet Tahoe 2021 р.в., переданого як гуманітарну допомогу для фронту американською стороною.

Зокрема, у НАЗК підтвердили, що транспортний засіб використовувався "у якості підмінного, поки службова автівка Тимошенка перебувала на ремонті".

В подальшому Chevrolet Tahoe був переданий на баланс Херсонської обласної військової адміністрації за призначенням, пише OBOZ.UA з посиланням на офіційну відповідь НАЗК на інформаційний запит.

Відео дня

Так, перевірка дій вже екс-заступника голови ОП встановила, що 19 вересня 2022 року "Автобаза державного управління справами" отримала на баланс зазначений ТЗ від Управління державної охорони.

Авто закріпили за колишнім водієм Тимошенка і використовували як підмінний до 2 листопада 2022 року — поки службова Toyota Camry Тимошенка була на ремонті.

Єдине порушення стосувалося належності закріплення номерних знаків. Цю інформацію вже передали до Нацполіції, повідомили в Агентстві.

Зазначимо, що раніше екс-заступник голови ОП Кирило Тимошенко вже повідомляв, що всі претензії до нього з боку НАЗК були спростовані у Печерському суді столиці.