Бойовик отримав 15 рокыв за гратами \ фото УНІАН

В Одесі до 15 років ув’язнення засуджено гранатометника терористичної організації "ДНР".

Про це повідомила прес-служба Одеської обласної прокуратури.

Зазначається, що у травні 2014 року уродженець Одещини приєднався до терористичної організації "ДНР" та майже 8 років чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції.

Відео дня

У подальшому, з 24 лютого 2022 року, зрадник, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11-го окремого мотострілецького полку "ДНР", брав участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ на території Донецької області.

Зокрема, він протистояв ЗСУ у населених пунктах Прохорівка, Кам'янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове.

"При цьому він брав участь у зайнятті і окупації цих населених пунктів. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії його було взято в полон. Під час судового розгляду він визнав свою провину у вчиненні інкримінованих злочинів", - йдеться у повідомленні.

Його визнано винним та засуджено за участь у терористичній організації та державну зраду (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України затримала агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Вас також можуть зацікавити новини: