На Полтавщині заборонили використання святкової ілюмінації

Таке рішення ухвалила Рада оборони області.

На території Полтавської області заборонили використання святкової ілюмінації.

Як повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, мова йде про гірлянди й інші світлові декорації.

"Це стосується комерційних, комунальних і державних об'єктів, вулиць, скверів, парків, ялинок та приватних володінь. Таке рішення ухвалила Рада оборони області. Рішення вимушене, тому сподіваємося на розуміння. Це не тільки економія електроенергії, а й дотримання чинних безпекових заходів", - поінформував Лунін.

Він також нагадав, що досі діє заборона на використання електроенергії в рекламних цілях, йдеться про зовнішню рекламу.

Раніше, як писав УНІАН, використовувати гірлянди і святкову ілюмінацію заборонили і на Київщині.

Проблеми з електроенергією в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, об'єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак російських окупантів 10, 11, 17, 22 жовтня, 2 листопада та 15 листопада.

За експертними оцінками, наразі зруйновано або пошкоджено понад 40% об’єктів енергетичної інфраструктури. З 20 жовтня по всій країні запровадили обмеження на постачання електроенергії.

Міська влада Києва розглядає ймовірність святкування Нового року та Різдва в обмеженому форматі. Після того, як у ЗМІ показали, як може цьогоріч виглядати головна ялинка, обурені українці створили петиції. Вони зазначали, що святкові гірлянди на ялинці не допоможуть економити електроенергію.

Вас також можуть зацікавити новини: