Веніславський пояснив, чи планують в Україні знизити граничний призовний вік до 20 років / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Генштаб

Нещодавно в Україні знизили граничний призовний вік з 27 до 25 років. У мережі вже заговорили про те, що з часом цю межу можуть зменшити і до 20 років.

Народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі ТСН.ua це заперечив. За його словами, "такого не планується і навіть не розглядається станом на зараз". 

Нардеп також прокоментував нещодавнє зменшення призовного віку до 25 років. Це рішення він назвав "поверненням до здорового глузду, який існував раніше". 

Відео дня

"Призовний вік у всьому світі – від 17-18 до 25 років. А по-друге, ця зміна зроблена для того, щоб молоді люди віком від 25 та 27 років на підставі цього закону отримали статус військовозобов’язаних, а отже, можуть бути мобілізованими до Збройних сил України. Я до такого нововведення ставлюсь позитивно, бо нам потрібно формувати резерви армії та поповнювати втрати", – сказав він.

Мобілізація в Україні: важливі новини

Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував дозволити мобілізацію засуджених. Проте є і обмеження. Так, мобілізацію буде заборонено для засуджених за злочини проти національної безпеки, тероризм, вбивство двох або більше людей, зґвалтування, педофілію та ДТП зі смертельним наслідком під впливом наркотиків чи алкоголю.

Крім того, в Україні запровадять смарт-мобілізацію. Нещодавно у Міноборони розповіли, що передбачатиме такий формат. Зазначається, що подати заявку на мобілізацію можна буде у два кліки.

Вас також можуть зацікавити новини: