За імена вбивць українського військовополоненого оголосили винагороду

Також винагороду обіцяють тому, хто назве ім'я Героя, розстріляного загарбниками.

Відео розстрілу беззбройного українського військовополоненого сколихнуло медіапростір. Після побаченого багато громадян України закликали активніше донатити на знищення російських окупантів, а хтось пообіцяв грошову винагороду тим, хто дізнається імена рашистів, які вбивали полоненого.

Так, український адвокат та військовий Масі Найєм оголосив у Facebook про винагороду в 1 тисячу доларів тому, хто назве ім'я вбитого росіянами військового:

"$1 тис. за ім'я того, кого застрелили росіяни після слів "Слава Україні". З достовірними доказами, що це він. Впевнений, що під цим постом ще долучаться люди. Маємо знати ім'я. З повагою до того українця".

Та у коментарях багато українців почали писати, що вони обіцяють заплатити набагато вищі суми в доларовому еквіваленті тим, хто дізнається й напише імена російських окупантів, які по-звірячому розстрілювали українського військовополоненого. Наразі сума винагороди за імена вбивць досягає $20 тисяч.

Росіяни зняли розстріл українського військовополоненого на відео

6 березня 2023 року в мережі оприлюднили відео, як російські окупанти розстрілюють українського військовополоненого й знімають це на відео. Автоматна черга пролунала після слів нашого захисника "Слава Україні!".

Українці масово почали постити в соцмережі слова "Слава Україні!", "Герою слава!" і "Героям Слава!". У такий спосіб вони намагаються привернути увагу світу до звірячого вбивства українського військового.

Ввечері того ж дня президент України Зеленський особисто відреагував на таке зухвале порушення Женевської конвенції та вбивство військового. Він пообіцяв, що країна знайде кожного російського вбивцю, де б він не ховався. 

7 березня продюсер ВВС Софія Кочмар-Тимошенко повідомила, що українка впізнала у розстріляному захисникові рідного брата. Ім'я пообіцяли назвати пізніше.

Вас також можуть зацікавити новини: