Останніми словами бійця стали "Слава Україні!" / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

У мережі з'явилося жахливе відео розстрілу українського військового, який потрапив у полон до російських окупантів. На опублікованих кадрах можна чітко побачити, що захисник України беззбройний.

На записі боєць стоїть цілком спокійно й курить, голос за кадром говорить: "Знімай його". В останні миті свого життя український полонений промовляє "Слава Україні!". Після цього лунає автоматна черга, закривавлений захисник падає.

На відео розстрілу загарбниками захисника України вже відреагував Офіс президента й написав:

Відео дня

"Воєнні злочини культивуються у Росії. І відбілюються їхньою пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон - ще один приклад цього". 

У Зеленського назвали вбивство нашого бійця прикладом російської національної нікчемності та слабкості та пообіцяли, що за кожен воєнний злочин буде розплата.

Зазначимо, що наразі невідомо, де й коли це відео вбивства українського військовополоненого було знято.

УВАГА! Відео містить жорстокі кадри! Не рекомендовано до перегляду вагітним та людям зі слабкою психікою! 18+

Відео розстрілу українського військового можна переглянути за лінком.

Жорстокість росіян в Україні

У липні 2022 року російські пропагандисти виклали в соціальних мережах відео жорстокого вбивства українського військовополоненого. Зеленський пообіцяв "дістати" катів. На опублікованому тоді записі російський окупант відрізав геніталії українському воїну канцелярським ножем. Потім захисника України убили пострілом у голову.

Також окупанти відзначились надзвичайною жорстокістю під час окупації населених пунктів в Україні. Наприклад, у Бучі вони розстрілювали людей із зав'язаними за спиною руками.

Крім того, під час повномасштабного вторгнення РФ фіксуються випадки зґвалтування російськими окупантами українців – від дітей до людей похилого віку.

Вас також можуть зацікавити новини: