Карась попередив про небезпеку неповноцінного миру / колаж УНІАН, фото facebook.com/JointForcesCommandAFU, кадр з відео

У випадку заморозки війни в Україні почнеться "внутрішня бійня". Таку думку висловив заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась в ефірі проекту "Тема з Наталією Мосейчук".

За його словами, зараз такий сценарій може привести Україну до катастрофи, тому що українці "не змогли в демократію".

"З одного боку, добре, що є критика, є ті ж порохоботи, які змушують владу ворушитися. З іншого боку, ця критика набула деструктивних форм, вона збігається повністю з російською підривною діяльністю всередині України. У неї з 5-м управлінням ФСБ однакові завдання. Тобто ми в демократію не змогли", - вважає військовий.

Відео дня

Карась переконаний, що перемир'я без перемоги України буде вигідним тільки Росії, оскільки вона повністю перейде на військові рейки і позбудеться міжнародного тиску. Тоді як Україна зануриться у внутрішні проблеми.

"У нас тут почнуться вибори – в сільради, в ОСББ. Почнеться відтік грошей, люди почнуть виїзджати", - вважає Карась.

Він також попередив, що Захід неодмінно скоротить військову та фінансову підтримку України у разі заморозки війни. На думку Карася, Захід не боїться відновлення російської агресії в майбутньому, оскільки переконаний, що Україна все одно зможе зупинити росіян.

"Все одно ми по лінії Житомира зупинимо: заново мобілізуємося, лопатами якось відіб'ємося. Захід же теж прекрасно розуміє. Що ми всі тут помремо? Ми все одно будемо воювати", - каже військовий.

Перспектива заморозки війни в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, на Заході регулярно лунають голоси на підтримку ідеї негайного перемир'я і заморозки війни в Україні без вигнання агресора із захопленої території.

Так, днями міністр оборони Словаччини заявив, що ситуація на фронті в Україні нібито вже "заморожена", тому можна приступати до мирних переговорів. При цьому він м'яко натякнув, що йому в принципі начхати, де буде проходити російсько-український кордон.

Колишній командувач силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс теж є давнім прихильником заморозки війни за "корейським сценарієм". Наприкінці січня він висловив упевненість, що після виборів американського президента може скластися грунт для початку переговорів.

Вас також можуть зацікавити новини: