Роберт Калиняк каже, що Україна усе одно матиме спільний кордон з РФ, тому треба миритися зараз / фото wikimedia.org

Ситуація у війні Росії проти України зараз "заморожена", тому настав час почати мирні переговори. Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк в ефірі словацького телебачення, пише Trend.

На його думку, війна в Україні не має військового вирішення. "Як би не закінчився конфлікт, Україна завжди матиме кордони з Росією. Вона нікуди не зникне. Мирні зусилля – це те, що їм найбільше потрібно", – переконаний Калиняк.

За його словами, зараз ситуація на фронті заморожена, тому потрібно починати говорити про мирні переговори. До цього мають бути залучені лідери Євросоюзу та США, переконаний міністр.

Відео дня

Війна в Україні: позиція Словаччини

Як писав УНІАН, новий уряд Словаччини відмовився продовжувати політику своїх попередників, які активно підтримували Україну поставками зброї. Втім влада дозволила оборонним підприємствам продовжувати виконання контрактів, підписаних з Україною.

Також Словаччина підтримала виділення Україні 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги з бюджету ЄС. Саме цю допомогу блокує угорський уряд Віктора Орбана.

Разом з тим Словаччина відмовилася засудити поставки ракет з Північної Кореї в Росію. Відповідну декларацію підписали усі країни ЄС (за виключенням Словаччини та Угорщини), а також низка інших країн Європи та світу.

Вас також можуть зацікавити новини: