Окупанти знайшли новий спосіб шантажу дітей на Запоріжжі

Школярів змушують отримати російські документи.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники погрожують не видати школярам "атестати", якщо вони не отримають документи РФ.

Як повідомляють у Центрі національного спротиву, від учнів старших класів підконтрольних окупантам "шкіл" області вимагають оформлювати російський "паспорт" та страховий номер ("снилс"). Дітям кажуть, що у разі відмови вони не отримають російський "атестат про середню освіту".

"Центр Національного Спротиву наголошує, що російські "атестати", видані на тимчасово окупованих територіях, є лише папірцем, який не визнається цивілізованим світом. Лише українські атестати є міжнародно визнаними документами", - відзначається у повідомленні.

Запорізька область в окупації: останні новини

Нещодавно мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що на окупованих територіях області посилили фільтраційні заходи та примусову паспортизацію.

На початку травня у Центрі нацспротиву повідомляли, що окупаційні адміністрації вже підготували плани на "евакуації" для своїх співробітників та їхніх сімей.

У британській розвідці відзначали, що росіяни усвідомили неможливість окупації Запоріжжя - на захоплення міста у них немає сил. 

Вас також можуть зацікавити новини: