Екс-заступник голови ОП Кирило Тимошенко став радником міністра оборони / фото прес-служба ОП

Колишній заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко призначений радником міністра оборони. Про це повідомляє NV з посиланням на офіційну інформацію оборонного відомства.

За даними видання, екс-заступник Андрія Єрмака вже кілька тижнів працює з міністром.

"Він регулярно приходить до міністерства, фактично вже працює у відомстві, має наради з Умєровим, має там кабінет і заводить у відомство свою команду", - розповів один зі співрозмовників ЗМІ.

Відео дня

Водночас у пресслужбі Міноборони повідомили, що Тимошенко з 1 березня обіймає посаду штатного радника міністра на підставі відповідного наказу про його призначення.

"Основний напрямок діяльності Кирила Тимошенка — медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану", — уточнили у прес-службі міністерства.

Кирило Тимошенко - останні новини

У січні 2023 року Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення з Офісу президента. Найбільше він був відомий своєю роботою над програмою "Велике будівництво".

У липні 2023 року НАЗК повідомила, що Тимошенко звинувачують у чотирьох корупційних діяннях. Так, обіймаючи посаду заступника керівника ОП, він підписав листа на адресу Держприкордонслужби з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження, але за версією НАЗК метою було оформлення віз Тимошенко та його сина.

Крім того, торік екс-чиновник тричі безоплатно проживав у львівському готельному комплексі, двічі – разом із дружиною та сином. А влітку 2022 року Тимошенко отримав безкоштовні послуги з прокату авто на суму 122 тисячі гривень.

Нещодавно у НАЗК підтвердили, що Тимошенко використовував Chevrolet Tahoe на законних підставах. За даними правоохоронців, транспортний засіб використовувався "в якості підмінного, поки службова автівка Тимошенка перебувала на ремонті".

Вас також можуть зацікавити новини: