Зеленський до українців: "Нерозумно пасивно сподіватися, що перемогу принесе хтось інший"

Він наголосив на важливості суспільного єднання.

Президент Володимир Зеленський вважає, що зараз народ України перебуває на такому етапі війни, коли важливо не втрачати відчуття шляху, яким необхідно пройти.

У сьогоднішньому відеозверненні глава держави повідомив, що провів чергове засідання Ставки верховного коловномандувача ЗСУ. "Передусім розглянули бойову ситуацію. Те, що вдається, – на основних напрямках, на тяжких напрямках. Таких, як Бахмут і Авдіївка, Донеччина загалом, таких, як Кремінна і Луганщина загалом. Розглянули на Ставці і те, що тільки має вдатися. Те, над чим працюємо", - сказав він.

За словами президента, порівняно з минулим роком у багатьох місцях зараз значно тихіше. Але це не означає, що можна десь там ігнорувати війну чи бути менш сконцентрованими на допомозі державі.

"Нам вдалося зробити багато разом з партнерами для захисту людей, України, всієї Європи. Але це не означає, що зараз – час спочивати на лаврах. Шлях – попереду. Рух – попереду. Те, для чого ми потребуємо не меншої єдності, ніж раніше. Не меншої зосередженості, ніж раніше", - підкреслив він.

Зеленський наголосив на важливості взваємної підтримки, суспільного єднання, внутрішньої стійкості та міцності зв’язків України зі світом.

"Це нерозумно – просто пасивно сподіватися, що перемогу принесе хтось інший, той, хто зараз в окопах, хто зараз у штурмах. Це спільне завдання. Перемога здобувається усіма. Тими, хто за неї воює, і тими, хто дає зброю. Тими, хто скорочує можливості держави-терориста, і тими, хто збільшує можливості України", - підсумував президент.

Засідання ставки: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача Збройних Сил України.

Учасники заслухали доповіді щодо загальної оперативної обстановки на фронті, а також проаналізували стан забезпечення підрозділів боєприпасами. У розвідці розповіли про ймовірні дії Російської Федерації в найближчий час.

Нагадаємо, що вчора президент провів зміни у складі Ставки - тепер у неї входить міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин.

Вас також можуть зацікавити новини: