Зеленський звернувся до українців з проханням / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наголосив, що громадяни не повинні бути подумки далеко від війни, хоча завдяки українським воїнам реальні бойові дії відбуваються справді географічно далеко від багатьох.

"Постійно, незмінно максимум уваги - ситуації на передовій. Жорстоким боям, які щодня забирають життя наших людей і щодня потребують незмінної мобілізованості нашої держави й суспільства. Це неправильно, це несправедливо, коли в наших бійців, які приїжджають з передової, з’являється таке відчуття, ніби для багатьох у тилу війна вже скінчилася", - сказав він у вечірньому відеозверненні.

Зеленський наголосив, що зараз так само, як і рік тому, українцям не можна бути подумки далеко від війни, хоч завдяки українським воїнам реальні бойові дії відбуваються справді географічно далеко від багатьох.

Відео дня

"Зараз так само, як і рік тому, важливо, щоб якнайбільше українців допомагали захисту держави, допомагали акумуляції світової підтримки заради нашої перемоги. Дорогі українці! Підтримуйте наших бійців завжди, коли це можливо. Не забувайте й про збори волонтерів і долучайтеся, коли маєте змогу", - сказав він.

Війна в Україні - останні новини

За даними Генерального штабу Збройних сил України, з початку повномасштабної війни українські захисники ліквідували близько 170 550 окупантів.

Російські війська кидають основні зусилля на ведення наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

У міській військовій адміністрації Авдіївки повідомили про евакуацію комунальників з міста, оскільки воно все більше нагадує місцевість з постапокаліптичних фільмів.

Вчора російські загарбницькі війська вкотре обстріляли Сумську та Чернігівську області. Також під обстрілом опинився Куп'янськ, де російський снаряд влучив у житловий будинок.

Вас також можуть зацікавити новини: