Чому потрібно завжди класти смартфон екраном вниз / фото ua..depositphotos.com

Багато користувачів, дістаючи смартфон, звикли класти його на стіл або будь-яку іншу поверхню екраном вгору. Це, здавалося б, банально практично, оскільки в такому положенні їм можна користуватися навіть в пасивному режимі, моніторячи повідомлення і дзвінки.

Однак, фахівці стверджують, що це розповсюджена помилка. Вони пояснюють, що насправді телефон краще перевернути та завжди тримати його екраном вниз. І причин тому є відразу кілька.

Перша причина – цілісність камери

Положення смартфона екраном вниз дозволяє захистити задню камеру від подряпин. В іншому випадку, є ризик пошкодити її, якщо поверхня не абсолютно рівна або чиста. А це, своєю чергою, може привести до зниження якості фото і відео.

Відео дня

Крім того, подряпини на лінзах камери можуть погіршити функціональність системи фокусування та автофокусування, що також може вплинути на якість знімків.

iPhone 13 Pro Max / фото Apple

Інший момент – якщо телефон лежить екраном вгору, то випадкове натискання на екран може привести до того, що він буде активований і почне виконувати якісь дії, що може бути небажано. Якщо ж телефон лежить екраном вниз, то ймовірність випадкового натискання на екран значно знижується.

Друга причина – охолодження

Мобільні пристрої спроєктовані таким чином, що охолодження здійснюється через задню панель. Акумулятор, розташований поруч з нею, нагрівається під час роботи й потребує контакту з навколишнім середовищем, щоб зберігати свою оптимальну температуру.

Якщо смартфон покласти екраном вгору, необхідний теплообмін буде утруднений. Це може призвести до пошкодження акумулятора та інших компонентів, які потребують охолодження, таких як процесор або графічний чіп.

фото ua..depositphotos.com

Звичайно, це не означає, що завжди потрібно класти телефон тільки екраном вниз, і в деяких випадках може бути зручніше класти його екраном вгору. Однак, якщо ви не хочете, щоб функціональність вашого гаджета і його довговічність погіршилися, класти телефон екраном вниз може бути корисною практикою.

Раніше УНІАН розповідав про нічим не примітну функцію, яка значно розряджає батарею смартфона. Також ділилися порадами на тему, як зрозуміти, що пора міняти акумулятор в смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: