Toyota навчила автопілот своїх машин дрифтувати / фото Toyota

Сучасний автопілот поступово захоплює все більше й більше функцій управління авто. Не за горами той час, коли водії будуть просто не потрібні.

Так, наприклад, інженери з Toyota навчили автопілот дрифту. Машина може за частку секунди прораховувати траєкторію руху й самостійно проходити складні ділянки траси, змінюючи кут ковзання.

Для випробувань зробили модифіковану версію Toyota Supra. Безпосередньо під час заїзду, за кермом сидів один з провідних дрифтерів Японії Кен Гуси. У Toyota відзначили, що хочуть надати кожному водієві такий же рівень майстерності, яким володіє професійний гонщик.

За словами співробітників компанії, мета цього дослідження не в зніманні ефектного відео, а в підвищенні безпеки руху на дорогах в майбутньому. Автомобілі зможуть навмисно йти в дрифт, щоб, наприклад, увійти в поворот на швидкості або об'їхати перешкоду, уникнувши ДТП.

Читайте такожОновлений Cybertruck Маска показали на відео: без ручок, але з гігантським "двірником"

Раніше УНІАН вже писав, що група інженерів з Toyota створила дрон розміром з комаху – апарат літає без вбудованого акумулятора. Замість нього використовується конфігурація з п'єзоелектричного приводу, дипольної антени на 5 ГГц і крил.

До цього інший автовиробник Cadillac представив своє бачення персонального транспорту майбутнього. Замість лобового скла – тут величезний телевізор, а на місці, де традиційно встановлюється педальний вузол, розташована спеціальна поличка з домашніми капцями та пледом.

Вас також можуть зацікавити новини: