Як прискорити зарядку смартфона: найпростіший спосіб / фото 9to5Mac

Кожен активний користувач гаджетами недолюблює ті моменти, коли в метушні потрібно вишукувати відповідне джерело енергії, аби підзарядити свій пристрій. І, само собою,  відбувається це переважно в найневідповідніший момент.

Зазвичай для повної зарядки смартфона потрібно 3-4 години в залежності від використовуваного блоку живлення. Але часом виходити з дому потрібно прямо зараз, тому ми вдаємося до різних хитрощів. Як правило, вони полягають в відключенні тих чи інших функцій або смартфона загалом.

Але є одне налаштування, яке, навпаки, рекомендується увімкнути, щоб прискорити зарядку смартфона. Причому, воно доступне для всіх телефонів, починаючи від старих кнопкових моделей і закінчуючи сучасними.

Відео дня

Як швидше зарядити телефон

Для того, щоб скоротити час зарядки акумулятора вашого смартфона, досить перемикнути його в "режим польоту". Режим, яким більшість напевно ніколи й не користувалось.

Тут все просто: в режимі польоту на смартфоні відключаються всі бездротові сигнали, зокрема, мережа Wi-Fi, Bluetooth, GPS і стільниковий зв'язок. Це дозволяє знизити енергоспоживання пристрою тим самим скоротивши час зарядки.

  • Наскільки швидше заряджається смартфон в режимі польоту? 

В ході написання матеріалу ми зустріли найрізноманітніші цифри, які визначають прискорення процесу зарядки від декількох відсотків до 20%. Конкретна різниця в часі зарядки залежить від багатьох факторів, включаючи модель смартфона, стан його батареї, потужність зарядного пристрою і т. д.

У нашому випадку, за перші пів години заряд iPhone SE (2020) з включеним режимом польоту заповнився на 20%, тоді як в звичайному режимі – на 15%. Загалом, увімкнений авіарежим дозволяє скоротити час зарядки на 20-30 хвилин. Однак, слід враховувати, що режим польоту може прискорити зарядку тільки в тому випадку, якщо ви не використовуєте смартфон в цей час.

Як включити й відключити режим польоту на телефоні

Включення і відключення режиму польоту на телефоні залежить від моделі та операційної системи, але загалом для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

  • Відкрийте "Налаштування" на телефоні.
  • Знайдіть розділ "Мережа та інтернет" "Бездротові мережі".
  • Натисніть на опцію "Режим польоту"або "Авіарежим".
  • Увімкніть або вимкніть режим польоту, перемістивши відповідний перемикач у потрібне положення.

Якщо у вас iPhone, то ви можете включити й відключити режим польоту наступним чином:

  • Відкрийте "Керування центром сповіщень", провівши пальцем вниз від верхньої частини екрана.
  • Натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.
  • Щоб відключити режим польоту, натисніть на іконку літака ще раз.

Скріншот

Важливо пам'ятати, що коли ви вмикаєте режим польоту, на вашому телефоні вимикаються всі бездротові функції, зокрема Wi-Fi, Bluetooth, GPS та стільниковий зв'язок, тому переконайтеся, що вам не потрібен зв'язок під час зарядки.

Раніше УНІАН розповідав про "пожирача" батареї в iPhone, про який мало хто знає. Ця настройка є абсолютно на кожному Айфоні, так що знайти ви її зможете без особливих зусиль.

Також ділилися простими лайфхаками, як збільшити роботу акумулятора MacBook. Ноутбуки Apple історично славляться своєю можливість довго працювати без підзарядки, але не буде зайвим спробувати максимізувати цей показник.

Вас також можуть зацікавити новини: