Вимкніть цю настройку, якщо iPhone став швидше розряджатися / фото REUTERS

Власники смартфонів від Apple напевно знають про функцію роздачі інтернету на інші пристрої. Багато хто епізодично користується мобільною точкою доступу, але забуває її деактивувати. Як з'ясувалося, вона серйозно навантажує акумулятор.

Вся річ у тому, що якщо ви роздаєте інтернет з айфона на MacBook або iPad (або інший Apple-пристрій), то він вимкнеться автоматично при від'єднанні пристрою. Але якщо активувати налаштування вручну, режим буде працювати завжди, поки не відключите. І багато хто про це забуває.

За відгуками користувачів, місяць використання айфоном в режимі точки доступу по 3-4 години в день гарантовано знижує максимальну місткість акумулятора на 1%. 

Відео дня

Як вимкнути режим модема на айфоні

Знайти це налаштування можна в розділі "Режим модема". Якщо у вас перемикач "Дозволяти іншим" знаходиться в активному положенні, то, скоріш за все, ваш iPhone весь цей час "з'їдав" акумулятор без причини. Тому відключайте цю функцію зараз же.

Скріншот

Також, в тому ж меню, рекомендується відключити й "Сімейний доступ" до точки. Якщо знадобиться, ви завжди зможете зайти в налаштування і включити функцію вручну. Таким чином вона не буде даремно витрачати заряд акумулятора.

До цього УНІАН розповідав, як поліпшити якість звуку при дзвінках з iPhone. Раніше ця фіча працювала лише для дзвінків через FaceTime. Тепер в новій версії ОС Apple додала "Ізоляцію голосу" (Voice Isolation) і до дзвінків на стільникові телефони.

Також ділилися лайфхаком, як збільшити час роботи смартфона на Android аналогічним способом, відключивши всього одне налаштування. Ця не найкорисніша функція з'явилася відносно недавно, але напевно вона є у вашому смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: