Oppo Find X7 - найпотужніший смартфон на сьогодні / фото Oppo

Команда бенчмарка AnTuTu опублікувала список найпотужніших смартфонів у світі за лютий 2024 року. Попри те, що в топ-10 більшість пристроїв побудовані на базі топових процесорів Qualcomm, очолює рейтинг модель на MediaTek.

Перше місце посів Oppo Find X7. За продуктивність у ньому відповідає чипсет Dimensity 9300  – за даними бенчмарка Antutu, він набирає в тестах 2,19 мільйона балів. Для порівняння, iPhone 15 Pro Max – 1,64 млн балів. Іншими словами, запасу потужності вистачить на багато років.

Дві інші моделі з топ-3 базуються на процесорі Snapdragon 8 Gen 3 – це Asus ROG Phone 8 Pro і iQOO 12. Обидва позиціюються як ігрові смартфони і отримали вбудовану систему охолодження. На відміну від інших Android-флагманів, до троттлінгу і перегріву вони не схильні.

Відео дня

Показово, що рейтинг найпотужніших смартфонів не містить жодної моделі від Samsung або Xiaomi – всі пристрої в десятці найкращих представлені менш популярними і масовими брендами.

Найпотужніші Android-смартфони в лютому 2024 року / Джерело: AnTuTu

Разом зі свіжим рейтингом флагманів, AnTuTu оновив топ найпродуктивніших Android-смартфонів середнього рівня. Тут домінує MediaTek: пристрої на її чипсеті посідають вісім місць із 10.

Лідер топа – Redmi K70E з Dimensity 8300-Ultra. Він помітно випереджає всіх конкурентів і напевно ще не скоро поступиться своїм місцем новому лідеру.

Найпотужніші смартфони середнього класу / Джерело: AnTuTu

Як уже повідомляв УНІАН, останніми роками зростає відсотків "перебіжчиків" з Android на iPhone. Причому здебільшого ці користувачі обирають зовсім не флагманські пристрої, а старіші або дешевші моделі.

А Meizu напередодні представила свій найкращий і водночас останній смартфон. Колись популярний бренд йде з ринку смартфонів, щоб зосередитися на штучному інтелекті.

Вас також можуть зацікавити новини: