Користувачі Android все частіше переходять на старіші iPhone / фото 9to5Mac.

Фахівці кажуть, що в останні роки зростає відсотків "перебіжчиків" з Android на iPhone. Причому здебільшого ці користувачі обирають зовсім не флагманські пристрої, а старіші або дешевші моделі.

Це показують дані дослідницької компанії CIRP. З 2019 до 2023 року частка власників Android, які перейшли на iPhone, становила 15%, а понад 80% власників Android-пристроїв минулого року придбали iPhone 1-3-річної давності.

Як зазначено у звіті, 10% купили iPhone SE, 8% – iPhone 12, і ще 11% – іPhone 13. Якщо врахувати, що з вересня 2023 року моделі iPhone 14 теж вважаються застарілими, то кількість покупців старих айфонів стає ще більшою. Лише 20% колишніх власників Android купили пристрій лінійки iPhone 15.

Відео дня

Експерти назвали дві причини, чому так відбувається. По-перше, цінники старіших iPhone набагато звичні користувачам Android-смартфонів, які в середньому коштують дешевше. По-друге, новачки вважають, що для проби необов'язково купувати найостанніший iPhone з новітніми функціями.

Це не перший випадок відставання Android-пристроїв. Нещодавнє дослідження показало, що iPhone посідають одразу 7 позицій у топ-10 найбільш продаваних смартфонів 2023 року у світі. Ще три рядки за бюджетними пристроями Samsung.

Раніше експерти назвали iPhone 13 найоптимальнішим айфоном для купівлі у 2024 році: у нього досі потужний процесор, висока автономність, а ще він буде отримувати оновлення iOS протягом мінімум трьох років.

Нагадаємо, що анонс нових iPhone відбудеться у вересні 2024 року. Смартфонам приписують радикально новий дизайн камери, а на корпусі з'явиться ще одна кнопка, за допомогою якої можна буде налаштовувати зум і фокус.

Вас також можуть зацікавити новини: