Від топового iPhone до компактного ASUS: кращі смартфони 2023 року / фото PhoneArena

У 2023 році виробники смартфонів встигли порадувати користувачів цілою купою різноманітних апаратів. Редакція ZDNET протестувала практично всі головні смартфони, випущені в цьому році, включаючи складані Android й останні iPhone, і вибрала 8 найкращих новинок року.

Samsung Galaxy S23 Ultra назвали негласним королем 2023. Хоч він вийшов ще в лютому, він подолав випробування часом і не поступається в преміальності й продуктивності останнім новинкам. 

У ньому ідеально практично все – великий 6,8-дюймовий AMOLED-дисплей з 4K, потужний процесор Snapdragon 8 Gen 2, надійна батарея 5000 мАг і чотири камери з найкращим гібридним зумом на ринку. Додатково до всього смартфон володіє унікальною фічей у вигляді комплектного стилуса.

Відео дня

Названо 8 головних смартфонів 2023 року: від бюджетних моделей до флагманів

Зрозуміло, в топі флагманів є iPhone 15 Pro Max. Він пропонує все, що повинен мати флагманський смартфон преміум-класу, включаючи чудовий 6,7-дюймовий AMOLED-дисплей, суперпотужний чіп A17 Pro і круте комбо камер. Разом з тим це перший смартфон на ринку з титановим корпусом. 

Названо 8 головних смартфонів 2023 року: від бюджетних моделей до флагманів

Google Pixel 8 Pro назвали найкращим камерофоном 2023 року. Нове покоління отримало оновлену камеру на 50, 48 і 48 мегапікселів, також додали 5Х оптичний зум як у iPhone 15 Pro Max і більш швидкий автофокус. А в фірмовому додатку з'явилося купа функцій на базі ШІ, які можуть перетворити будь-яку погану фотографію в хорошу.

Названо 8 головних смартфонів 2023 року: від бюджетних моделей до флагманів

Найоптимальнішим бюджетним смартфоном виявився Samsung Galaxy A54. У нього найкращий дисплей в своєму класі, потужний чипсет, а фото він видає на рівні бюджетних флагманів. А ще він буде отримувати оновлення протягом 5 років, тому залишиться актуальним ще довго.

Також в добірку найкращих телефонів 2023 року потрапили:

  • Asus Zenfone 10 – найкращий компактний смартфон. Пристрій відхиляється від встановленої норми на великі екрани на користь ергономіки і зручності в руці – і це рішення себе виправдовує.

  • OnePlus Open – найкращий смартфон-"планшет". Це відносно нова категорія мобільних пристроїв на ринку, яка дозволяє володіти смартфоном і фактично планшетом одночасно.
  • Motorola Razr+ – найкраща "розкладачка". Вона не така "технологічна" як Samsung Z Flip 5, але цей недолік вона компенсує своєю індивідуальністю. Зовнішній екран 3.6 дюйма займає майже всю верхню половину тильної панелі.
  • OnePlus 11 – найкращий смартфон зі швидкою зарядкою. У цьому плані OnePlus випереджає Apple, Google і навіть Samsung. Остання модель поставляється зі швидкою зарядкою SuperVooc потужністю 100 Вт, з якою батарея від 0 до 100% заряджається всього за 25 хвилин. У iPhone 15 Pro, наприклад на це йде кілька годин.

Motorola Razr Plus

А вже в січні дебютує Samsung Galaxy S24 – це буде головна Android-лінійка 2024 року. Компанія збирається реалізувати в ній всі найактуальніші тренди і "фішки". Як мінімум, ми чули про функцію супутникового зв'язку, ШІ-фішки і титанову рамку.

Якщо ви в пошуках потужної начинки, AnTuTu ділився рейтингом найбільш продуктивних смартфонів на сьогодні. Лідер рейтингу у плані швидкості обходить iPhone 15 Pro Max майже на 30%, при цьому коштує в два рази дешевше.

Вас також можуть зацікавити новини: