Найкращою ігровою відеокартою 2023 року стала NVIDIA GeForce RTX 4070. / фото Nvidia

В той час як штучний інтелект домінував у заголовках технічних новин, 2023-й став вдалим роком для комп'ютерного обладнання та інших гаджетів для ентузіастів.

Авторитетне видання Tom's Hardware підбило підсумки цього року, в який увійшли найкращі продукти з різних категорій. На думку спеціалістів, це найвидатніші гаджети і компоненти, які були випущені в 2023.

  • Процесор – AMD Ryzen 7 7800x3D. Цей восьмиядерний 16-потоковий CPU з гібридним кешем б'є чи не всі рекорди продуктивності в іграх. Його легко можна протиставити Intel Core i9.
  • Відеокарта – Nvidia RTX 4070. Пропонує високу продуктивність, підтримку всіх актуальних технологій і, що важливо, розумну вартість в порівнянні з іншими новинками.
  • SSD-накопичувач – Crucial T700. Найшвидший SSD на ринку, який поклав початок моделям з підтримкою PCIe Gen5. Він в 22 рази швидше типового SSD з інтерфейсом SATA.
  • Навушники – BlackShark V2 Pro. Цього року компанія Razer оновила свою гарнітуру, і внесені в неї поліпшення зробили пристрій ідеальним для геймінгу.

Відео дня
BlackShark V2 Pro
  • Клавіатура – Asus Rog Strix Scope II 96 Wireless. Девайс володіє відмінним шасі, найкращими перемикачами, а амортизувальна піна зробила роботу клавіатури практично безшумною.
  • Материнська плата – ASRock Z790 Nova. Нова платформа, випущена спеціально для процесорів Intel 14-покоління. Це добре обладнана, приваблива материнка за розумною ціною.
  • Ігровий монітор – Samsung Odyssey OLED G9. Поєднує в собі всі сучасні функції, а також пропонує вражаючу Double QHD-картинку на 49 дюймах з підтримкою 240 Гц і HDR.

Samsung Odyssey OLED G9
  • Ігровий ноутбук – Acer Nitro 16. Забезпечує високу продуктивність і інші необхідні ігрові фічі менш ніж за 1000 доларів.
  • Ноутбук для роботи – MacBook Pro з чіпом M3 Pro. За словами експертів, новинка Apple має найкращий екран, динаміки і "вебку". Не кажучи вже про продуктивність.
  • Ігрова консоль – Steam Deck OLED. За півтора року існування Steam Deck Valve покращив її багатьма способами. Вона легше лежить в руках, але у неї більший і яскравіший 7,4-дюймовий OLED-дисплей з частотою 90 Гц. 

 Steam Deck OLED

Як повідомляв УНІАН, смартфон Nokia назвали одним з найкращих винаходів 2023 року. Девайс розроблявся спільно з інженерами iFixit, тому будь-який користувач може самостійно замінити практично будь-який зламаний компонент.

А головний техноблогер MKBHD назвав 10 найкращих смартфонів 2023. Загалом, це був хороший рік для шанувальників серії Google Pixel та Apple iPhone.

Вас також можуть зацікавити новини: