Розумний перстень Galaxy Ring: ось усе, що ми знаємо / фото Samsung

На початку року, разом із флагманами Galaxy S24, Samsung анонсувала своє перше розумне кільце, яке вимірює "життєву силу" свого власника. Пристрій надійде в продаж до кінця 2024 року – ЗМІ пророкують, що це буде хіт і вбивця розумних годинників і фітнес-браслетів.

Варто зазначити, що смарт-кільця – це не нове явище на ринку. Наприклад, досить давно їх продає компанія Oura. Однак це все ж таки нішевий девайс, яким переважно користуються ентузіасти. У Samsung є шанси зробити його масовим – як свого часу зі складними смартфонами.

Загалом, Samsung Galaxy Ring має вигляд звичайного кільця і буде доступний у кількох розмірах і кольорах. Його головне призначення – моніторинг здоров'я і життєвих показників власника. Пристрій зможе фіксувати пульс, рівень насичення крові киснем, активність, якість сну, а також оцінювати "фізичну і психологічну готовність до майбутнього дня".

Відео дня

На відміну від смарт-годинника, екрана у Galaxy Ring не буде, але всі дані можна подивитися в спеціальному додатку на смартфоні. Ємність батареї варіюватиметься залежно від розміру, але в Samsung кажуть, що повного заряду вистачить щонайменше на кілька днів автономної роботи.

Samsung Galaxy Ring вийде вже скоро: що відомо про 'вбивцю' смарт-годиників

Однією з головних фішок Galaxy Ring, яка, як пишуть журналісти, "змінить гру", стануть платежі. На цей час на ринку немає аналогів, які можуть здійснювати безконтактні платежі в терміналах NFC, і при цьому стежити за здоров'ям власника.

Звична річ, кільце оснастять захистом від вологи, даючи змогу мити руки, приймати душ і навіть плавати, не турбуючись про її збереження. Ймовірно, оповіщення – пуші зі смартфона, дзвінки, будильники – приходитимуть через вібрацію. Виготовлена вона, як очікується, буде з титану, що зробить кільце менш схильним до подряпин.

Samsung Galaxy Ring вийде вже скоро: що відомо про 'вбивцю' смарт-годиників

При цьому вже повідомляється про один суттєвий недолік Samsung Galaxy Ring. Спочатку кільце буде сумісне тільки зі смартфонами Galaxy, хоча потім з'явиться підтримка й інших Android-пристроїв. А ось сумісності з iOS нібито взагалі не буде: годинник Galaxy Watch теж не працює з айфонами.

Повноцінний анонс розумного кільця очікується на івенті Galaxy Unpacked у липні цього року. Вартість пристрою не розкривається: інші розумні персні на ринку коштують у діапазоні від 269 до 500 доларів – найімовірніше, у стільки ж оцінять і Galaxy Ring.

Samsung Galaxy Ring вийде вже скоро: що відомо про 'вбивцю' смарт-годиників

Раніше ЗМІ писали, що Apple всерйоз занепокоєна близьким виходом Galaxy Ring і прискорює процеси з розробки свого смарт-кільця. Питання стоїть лише у термінах виходу. У компанії впевнені, що цей переносний девайс найближчим часом набере популярність як менш нав'язлива і більш автономна альтернатива смарт-годиннику.

Джерела Bloomberg дізналися, що Apple готується до радикальних змін, зокрема, на ринку носимих пристроїв. Разом зі смарт-кільцем, компанія готує "розумні" окуляри, які будуть схожі на класичні Ray-Ban.

Вас також можуть зацікавити новини: