Чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити / фото ua.depositphotos.com

Останнім часом стає все більше користувачів, які не бажають оновлювати свої гаджети й вважають за краще відкладати встановлення нових прошивок на максимально можливий термін.

В інтернеті можна знайти цілі посібники, присвячені тому, як відключити автоматичні оновлення, що, своєю чергою, ще більше підштовхує інших перестати оновлювати свої смартфони. Розберімось, чому важливо оновлювати свій гаджет і що буде, якщо цього не робити.

Навіщо потрібні оновлення на телефоні

Головна мета оновлень ПЗ – наявність нових функцій, зовнішні зміни та виправлення наявних помилок в роботі смартфона. Оновлення можуть бути різними: від простої зміни дизайну інтерфейсу до закриття дірок в захисті, які можуть сприяти витоку персональних даних користувача.

Відео дня

Інакше кажучи, непотрібних оновлень не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення теперішньої версії системи. Навіть якщо різниця не помітна, на перший погляд, повірте, вона є і може у майбутньому врятувати як ваші дані, так і в цілому смартфон. 

Що буде, якщо не оновлювати свій смартфон

Пролом у безпеці. Якщо ви відмовитеся від установки нового оновлення, насамперед ви робите свій пристрій менш захищеним. З кожним пропущеним апдейтом зростає ризик злому і кібератак вашого гаджета, особливо, якщо ви використовуєте додатки мобільного банкінгу.

Погіршення продуктивності. Застаріла версія операційної системи помітно знижує роботу пристрою, викликає зависання і призводить до загального погіршення продуктивності. Деякі програми також можуть перестати працювати на пристрої, якщо він не оновлюється.

Застарілий інтерфейс. Ті, хто регулярно оновлює свої смартфони, знають, що кожна нова прошивка приносить не тільки покращення продуктивності та безпеки, але й інші функціональні зміни. Зазвичай, після установки нового оновлення є низка покращень, в тому числі дисплея і камери.

Помилки й баги в роботі. Більшість оновлень також розраховані на виправлення помилок, що найчастіше зустрічаються при роботі з гаджетом. Тому оновлювати, особливо сучасні смартфони, точно необхідно.

Щоб оновити Android до останньої версії, виконайте ці кроки:

  1. Відкрийте "Налаштування" на своєму пристрої.
  2. Прокрутіть вниз до "Система" та виберіть її.
  3. Натисніть "Оновлення системи" або "Оновлення ПЗ" (назва може відрізнятися в залежності від виробника вашого пристрою).
  4. Якщо оновлення доступне, натисніть "Завантажити та встановити" та дочекайтеся завершення процесу.

Для оновлення iOS до останньої версії:

  1. Відкрийте "Параметри" на своєму пристрої.
  2. Прокрутіть вниз і виберіть "Загальні".
  3. Натисніть "Оновлення ПЗ".
  4. Якщо оновлення доступне, натисніть "Завантажити та встановити" та дочекайтеся завершення процесу.

При оновленні обох операційних систем рекомендується під'єднати пристрій до зарядного пристрою і Wi-Fi, щоб уникнути втрати даних і швидкої розрядки батареї.

На додаток, ми хочемо нагадати вам про головне. Навіть якщо ви не помітили якихось особливих змін після установки чергового оновлення, пам'ятайте, що вони насамперед спрямовані на підвищення вашої безпеки, а не на зміну інтерфейсу.

Таким чином, відмовляючись від оновлень, ви піддаєте себе постійному ризику і втрачаєте всі останні поліпшення, над якими працюють кращі розробники з усього світу.

До слова, якщо ви помітили, що батарея на вашому смартфоні швидко розряджається і її насилу вистачає на добу, калібрування може допомогти виправити цю проблему. Особливо, якщо ви ніколи до цього її не робили. Також важливо іноді перезавантажувати смартфон. У перезавантаженні телефону немає нічого поганого, як показує практика – це навпаки корисно.

Вас також можуть зацікавити новини: