Портал послуг у Москві атакувала українська ІТ-армія / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 15 травня, українська ІТ-армія атакувала портал державних та муніципальних послуг Москви. Про це повідомляє прес-служба IT ARMY of Ukraine в Telegram.

"Масква палала, Масква топилась, а тепер палає одне місце її мешканців бо портал державних та муніципальних послуг Червонноцеглинної (https://uslugi.mosreg.ru/) пішов слідом за своїм плавучим омонімом. Питання тільки в тому, чи випустить "Укрпошта" нову марку на цю тему?", - йдеться в повідомленні.  

Так, наприклад, один із російських користувачів під ніком Виктор пожалівся на "Бардак у роботі з державним сайтом". За його словами, через збій не може записати дитину до спортивної секції. "А записувати пропонують через сайт. Ми програмісти чи що? Витрачати свій час на цей бардак?", - пожалівся житель Москви. 

Відео дня

"IT-армія" України - що про неї відомо

"IT-армія" України - спільнота IT-фахівців, яка об'єднала як українських, так і іноземних професіоналів. Була створена наприкінці лютого 2022 року для нейтралізації ворога в інформаційному та кіберпросторі. До складу "ІТ-армії" входять понад 200 тис. волонтерів.

1 березня українська IT-армія здійснила успішну DDoS-атаку на російську митницю. 

5 березня було атаковано найбільшого російського провайдера "Триколор" та сервіс бронювання готелів TVIL.RU.

Крім того, 7 березня українська ІТ-армія здійснила кібератаку на клієнтів "Сбербанку" та банку "Тінькофф". Вони не могли розрахуватись картками по всій країні.

8 березня українська ІТ-армія зламала російський платіжний сервіс та одного з найбільших платіжних інтернет-провайдерів Росії, компанію Payonline.

Також 13 березня українська ІТ-армія атакувала російський комерційний банк "Росбанк", через що його російські клієнти зіштовхнулись з "труднощами" в роботі додатків, інтернет-банку та сайту.