Як очистити пам'ять на iPhone: користувач розповів про простий спосіб / фото Apple

У гонитві за економією багато хто купує застарілий iPhone з мінімальним обсягом пам'яті. Як результат, одразу після завантаження всіх необхідних додатків, а також фото та повідомлень, від пам'яті практично нічого не залишається. І як користуватися смартфоном наступні кілька років – не дуже зрозуміло.

Один із користувачів Reddit поділився незвичайним, але дієвим лайфхаком, як очистити пам'ять на iPhone. У коментарях багато хто зазначає, що трюк допоміг їм розв'язати вічну проблему нестачі пам'яті. Розповідаємо, у чому його суть.

Як очистити пам'ять на iPhone нічого не видаляючи

Весь кеш і файли в смартфонах Apple мають обмежений час зберігання, зокрема, місяць, пів року, рік. Тому у автора лайфхака виникла ідея змінити дату на iPhone, щоб обдурити систему і тим самим звільнити додатковий простір.

Відео дня

Перед виконанням процедури, зайдіть у налаштування, "Загальні" та виберіть "Сховище iPhone". Перевірте, скільки місця займають ваші системні дані. Після чого вивантажте всі додатки з пам'яті смартфона: просто проведіть пальцем донизу і закрийте додатки.

Далі переходимо в розділ "Повідомлення" в налаштуваннях. Тут необхідно встановити параметр "Безстроково" в пункті "Залишати повідомлення".

Розкритий хитрий спосіб очистити пам'ять на iPhone, не видаляючи нічого важливого

Потім переводимо iPhone в режим польоту і відключаємо Bluetooth і Wi-Fi (це необхідно, щоб уникнути проблем з iCloud, Apple Watch та іншими програмами). Після цього знову заходимо в налаштування, розділ "Загальні" і торкаємося пункту "Дата і час", вимикаємо тумблер "Автоматично" і переводимо дату на рік вперед.

Розкритий хитрий спосіб очистити пам'ять на iPhone, не видаляючи нічого важливого

Виконавши дії вище, заблокуйте Айфон і почекайте декілька хвилин. Потім поверніться в налаштування дати і встановіть значення на 3 місяці вперед від сьогоднішнього дня (або на 9 місяців назад від тієї дати, яка у вас встановлена). Знову блокуємо телефон і знову чекаємо декілька хвилин.

Наприкінці процедури повертаємо параметр "Автоматично" в розділі "Дата і час" і вимикаємо режим польоту. Тепер перевірте використання системних даних ще раз. Їх має стати менше. Користувачі кажуть, що таким чином їм вдалося очистити від 1-2 ГБ до 10-20 ГБ системного сміття.

До процедури / Після

Раніше УНІАН зібрав 5 найкращих сервісів для генерації картинок, за допомогою яких ви можете створити оригінальне і незвичайне фото, витративши на це лише декілька хвилин. Генеруємо фотореалістичні зображення, круті арти і веселі принти без знання графічних редакторів.

Також ми ділилися лайфхаком, куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет "літав". Не всі знають, що у квартирі є певні місця, в яких доволі небажано розміщувати коробку з інтернетом, щоб не псувати з'єднання.

Вас також можуть зацікавити новини: