Які нейромережі створюють картинки: 5 цікавих сервісів / фото Midjourney

Бум нейромереж для роботи з картинками припав на 2023 рік. Відтоді їхні розробники лише покращували якість генеративних зображень, які сьогодні стало практично не відрізнити від реальних фотографій.

УНІАН оновив добірку сервісів для генерації картинок, за допомогою яких ви можете створити оригінальне і незвичайне фото, витративши на це лише пару хвилин. Генеруємо фотореалістичні зображення, круті арти і веселі принти без знання графічних редакторів.

Midjourney V6

Найвідоміша нейромережа для генерації зображень. У грудні 2023 року вона оновилася до версії "6.0" – тепер інструмент краще розуміє запит і може видавати картинки з роздільною здатністю 2048 × 2048 пікселів.

Midjourney генерує реалістичні картинки за простими запитами, проте її справжній потенціал проявляється під час поглиблення. Її здатність створювати арти, концепти, кадри з фільмів, а також відтворювати відомі обличчя, по-справжньому вражає уяву.

Щоб створювати картинки, приєднайтеся до сервера Midjourney в Discord. Але є ліміт у 20 генерацій. Далі доведеться оформляти платну підписку (від 8 доларів на місяць) або створювати новий акаунт.

Приклад роботи Midjourney
Приклад роботи Midjourney

DALL-E 3

Популярна нейромережа для генерації зображень від авторів ChatGPT у вересні 2023 року оновилася до третьої версії. Тепер модель набагато краще розуміє текстові запити. Крім цього, інтеграція з ChatGPT дала змогу писати більш докладні промпти.

Варто зазначити, що нейромережа не здатна створювати контент, що містить жорстокість, ненависть або матеріали для дорослих (тобто 18+). Крім того, DALL-E 3 відхилятиме запити, в яких користувачі просять створити зображення в стилі якогось конкретного художника.

Приклад роботи Dall-E 3
Приклад роботи Dall-E 3

Stable Diffusion 2.0

Це нейромережа від Stability AI з відкритим вихідним кодом. Поріг входження в неї вищий, ніж в інших, втім, якщо розібратися, з її допомогою можна створювати практично будь-які зображення.

Від цих же розробників є і Stable Doodle. Це "нейронка" для створення красивих картинок по простому ескізу. Малювати можна за допомогою пальця, мишки, тачпада або графічного планшета.

Приклад роботи Stable Diffusion 2.0
Приклад роботи Stable Doodle

Adobe Firefly

  • Де використовувати: за передплатою в продуктах Adobe, на сайті Adobe.

У творців Photoshop теж є свій ШІ-сервіс для створення зображень. Його головна відмінність від схожих сервісів у тому, що для навчання алгоритмів використовується контент, не захищений авторським правом. Тобто, ви можете спокійно використовувати отримані генеративні картинки у своїх проєктах.

Ще одна перевага Adobe Firefly перед тим же Midjourney – зрозуміліший та інтуїтивніший інтерфейс. У цій програмі достатньо ввести текстовий запит і вказати потрібні параметри в спеціальному меню: стиль, освітлення, співвідношення сторін та інше. Там же можна ретушувати вже створені нейромережею зображення.

Приклади роботи Firefly
роботи Firefly Приклади

Gen-1 і Gen-2

Ця нейромережа орієнтована на роботу не з фото, а з відео. Інструмент робить із вихідних відео неймовірно якісні ролики, змінюючи стиль залежно від побажань користувача. А в Gen-2 додали можливість генерувати відео за текстовим запитом.

Як усе це працює, можна подивитися в демонстраційному ролику. Наприклад, стопка книг може перетворитися на нічне місто, а модель, що імітує плавання –  на плавця.

Раніше УНІАН розповідав, куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет "літав". Не всі знають, що у квартирі є певні місця, де небажано розміщувати коробку з інтернетом, щоб не псувати з'єднання.

Також ділилися лайфхаком, як позбутися реклами в додатках та іграх. Попри те, що реклама в смартфонах є їхньою невіднятною частиною, її можна цілком легально відключити. І для цього не треба нічого завантажувати  чи встановлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: