Де поставити роутер в квартирі: яких місць варто уникати / фото ua.depositphotos.com

Сучасні Wi-Fi мережі часом можуть проявляти непередбачуваність у своїй роботі. Все тому, що їх стабільність безпосередньо залежить від самих різних факторів: це може бути як стан лінії до роутера і його технічні характеристики, так і проблеми у інтернет-провайдера.

Втім, основним фактором, що впливає на швидкість інтернету, залишається місце розташування роутера. Не всі знають, що в квартирі є певні місця, в яких доволі небажано розміщувати коробку з інтернетом, щоб не псувати з'єднання. Розповідаємо про нюанси у використанні роутера і шукаємо для нього ідеальне місце.

Де не можна встановлювати роутер

  • Поблизу електронних пристроїв: до них відносяться як мікрохвильові печі і холодильники, так і бездротові камери з Bluetooth-пристроями. 
  • У кутку або в шафі: кутові та закриті простори можуть аналогічно уповільнити поширення сигналу. Також рекомендується розміщувати роутери якомога далі від дзеркал.
  • У безпосередній близькості від акваріума: резервуар з рибами створює підвищену вологість, а вода перешкоджає проходженню радіохвиль.
  • На сонці, поруч з батареєю опалення або іншими джерелами тепла. Перегрів може не тільки погіршити якість інтернет-з'єднання, але і знищити роутер.
  • У підвалі або на горищі, де сигнал може бути ослаблений через бетонні стіни або стелі.

Також важливо врахувати розташування антен на вашому маршрутизаторі. Якщо антен більш ніж дві, рекомендується уникати направлення їх усіх в одному напрямку. Розмістіть антени в різних положеннях для забезпечення більш широкого охоплення з'єднання. Це допоможе покращити якість сигналу Wi-Fi та забезпечити більш стабільне та надійне підключення до інтернету.

Відео дня

Де найкраще розташувати роутер

Wi-Fi роутер повинен знаходитися якомога вище від підлоги, тому що сигнал від роутера поширюється дугоподібно. Якщо пристрій буде лежати на підлозі, то частина енергії буде банально в землю. Тому краще не загороджувати апарат різними перешкодами і тим паче не ставити в ящик або шафу.

Ідеальним місцем для розміщення роутера часто є коридор, оскільки сигнал легко проникає в найближчі кімнати, і здебільшого між роутером і мобільним пристроєм знаходиться не більше однієї стіни. Однак слід врахувати, що для цього доведеться закріпити роутер на стіні, що зажадає певних зусиль.

Куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет вдома 'літав': знайшли ідеальне місце

З огляду на ці рекомендації, ви зможете створити оптимальні умови для більш швидкого і стабільного домашнього Wi-Fi.

При цьому, важливо розуміти, що швидкість прийому Wi-Fi сигналу значною мірою залежить від площі покриття мережі. Навіть при правильній установці обладнання не завжди вдається значно збільшити швидкість інтернету. У таких випадках рекомендується використовувати репітер – це пристрій, який діє як проміжна ланка в мережі Wi-Fi й здатний розширити область охоплення сигналу.

Проте інколи навіть незважаючи на правильну установку обладнання, швидкість інтернету все одно не вийде збільшити – в цьому випадку, можливо, час задуматися про купівлю нової моделі. Тим паче в 2024 році вже почалася епоха Wi-Fi 7, тому незабаром очікується наплив пристроїв з підтримкою нового стандарту.

Раніше УНІАН розповідав, як позбутися від реклами в додатках і іграх. Незважаючи на те, що реклама в смартфонах є їх невід'ємною частиною, її можна цілком легально відключити. І для цього не доведеться нічого завантажувати і встановлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: