Як очистити Telegram, якщо він займає багато місця: простий лайфхак / фото REUTERS

Популярний месенджер Telegram багато чим хороший, але водночас він доволі ненажерливий – немов браузер Chrome, що зжирає гігабайти ОЗУ.Не всі знають, що додаток для листування потрібно час від часу чистити, як на Android, так і на iPhone.

Річ у тому, що месенджер створений таким чином, аби зберігати весь присланий вам медіаконтент – фото, відео, файли і "гіфки" – прямо на смартфоні. Таким чином не потрібно завантажувати їх повторно щоразу, як ви відкриєте чат.

У цьому є свої плюси і мінуси – така особливість месенджера економить мобільний трафік, але негативно позначається на вільному місці в пам'яті смартфона. УНІАН розповідає, як оптимізувати витрату та скинути зайвий "баласт" у вигляді медіафайлів.

Відео дня

Як очистити Telegram, якщо він займає багато місця

Робиться це дуже просто. Потрібно зайти в сам додаток зі свого телефону, потім натиснути на коліщатко в правому нижньому кутку, перейти в "Налаштування" → "Дані і та сховище" і вибрати "Використання сховища". Далі вам потрібно всього лише натиснути на кнопочку "Очистити весь кеш". 

Додаток покаже, який саме контент збирається видалити

Якщо ви активно користуєтеся Telegram, також не буде зайвим встановити максимальний розмір кешу 5 Гб і включити автовидалення через день. В іншому випадку кеш Телеграма досягне декількох десятків і навіть сотень Гбайтів, що, окрім усього іншого, призведе до зниження загальної швидкості роботи телефону.

Тепер брак вільного місця на смартфоні точно перестане вас турбувати.

Варто відзначити, що дана процедура актуальна не тільки для Telegram. Точно так само можна чинити з WhatsApp, YouTube, TikTok та іншими додатками, які вкрай ненажерливі.

Якщо звільнення пам'яті не сталося, а Telegram як важив купу гігабайт, так і продовжує важити, спробуйте перевстановити / видалити додаток. При повному видаленні весь кеш точно буде стертий.

У разі, якщо Telegram не винен, а місця в телефоні все одно не вистачає, УНІАН розповідав про способи, як звільнити пам'ять, нічого при цьому не видаляючи

Вас також можуть зацікавити новини: