Як правильно ставити смартфон на зарядку: є одне важливе правило / фото ua.depositphotos.com

Ми часто пишемо про те, як правильно заряджати сучасний смартфон і до якого відсотка потрібно заряджати і розряджати батарею. Однак є ще одне важливе правило, про яке ми часто забуваємо – а саме правильна послідовність при підключенні свого девайса до зарядки.

Для початку задайте собі просте запитання: ви спочатку підключаєте зарядний пристрій в розетку або кабель зарядки в порт смартфон? Ймовірно, більшість ніколи не замислювалася про це, просто роблячи так, як вийде. Однак при зарядці телефону важливий кожен крок, в тому числі що підключати першим.

Як правильно ставити телефон на зарядку

Правильним способом є послідовність, коли спочатку в розетку вставляється зарядний пристрій, а вже потім до нього підключається смартфон.

Відео дня

Причиною такого "ритуалу", як не дивно, є можливі перепади напруги. Навіть при використанні сертифікованого блоку живлення і кабелю немає гарантії, що ви будете захищені від різких стрибків струму. Ймовірно, ви стикалися з ситуаціями, коли було чутно дзижчання, що виходить від розетки або мережевого фільтра. Саме ці звуки вказують на виникнення перепадів напруги.

Якщо спочатку вставити кабель у зарядний роз'єм і під'єднати його до розетки, сильний стрибок напруги може пошкодити смартфон.

Відстежити скачки напруги заздалегідь неможливо, тому що вони мають імпульсний характер і проявляються блискавично, що, втім, не заважає їм завдавати вашій електроніці шкоду. Ступінь пошкодження може бути різною – від непомітного зниження ємності акумулятора до фізичного пошкодження мікросхем, а це вже серйозно

Як треба заряджати смартфон

  • Використовуйте лише оригінальні зарядні пристрої та кабелі, що постачаються виробником – вони, як правило, оснащені вбудованими контролерами живлення
  • По можливості підключайте телефон до зарядки через мережеві фільтри – вони нівелюють перепади напруги;
  • Підключайте спочатку блок живлення до розетки, а потім – кабель в зарядний гніздо.
  • Якщо ваш смартфон підтримує бездротову зарядку, подумайте про використання цієї функції. Бездротова зарядка гарантує додатковий захист від стрибків напруги і вважається менш схильною до ризиків.

Використовуйте бездротову зарядку - їм скачки напруги страшні найменше / фото ua.depositphotos.com

По суті, нічого складного. Головне – дотримуйтеся цієї простої послідовності дій і батарея та інші апаратні компоненти вашого смартфона залишаться в цілості на довше.

Раніше УНІАН ділився лайфхаками, як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні – причому для цього не потрібно нічого завантажувати або встановлювати. І розповідали, чому важливо перезавантажувати телефон, і як часто це робити.

Вас також можуть зацікавити новини: