Як правильно заряджати смартфон у 2023 році: золоті правила / фото ua.depositphotos.com

З часом батарея зношується у будь-якого смартфона, чи то звичайний смартфон, чи то дорогий флагман  – зупинити цей процес не можна. Водночас дуже часто самі користувачі прискорюють цей процес, навіть не підозрюючи цього.

Однією з головних причин передчасної "смерті" смартфонної батареї є його неправильна зарядка. Розберімось, як правильно потрібно заряджати сучасний смартфон, щоб він прослужив якомога довше.

0% і 100%

Перш за все, потрібно знати, що повна розрядка смартфона несе негативний вплив як на пристрій, так і акумулятор. Коли заряд падає до 0%, це призводить до переривання роботи операційної системи, а щоб відновити її, потрібно буде ще більше енергії. Тому найкраще всього на зарядку ставити телефон, у якого залишилося 15-20% заряду.

Відео дня

А ще до 100% теж краще смартфон не заряджати. Багато хто звик залишати його заряджатися на всю ніч, що також негативно позначається на роботі телефону і може викликати перегрів. Якщо ви боїтеся пропустити момент, коли заряд досягне необхідного відсотка, ви можете встановити спеціальні додатки, які дозволяють встановити певний ліміт на рівень заряду.

Температура

В одній з попередніх заміток ми згадували, що якщо батарея смартфона розрядилася на морозі, не поспішайте заряджати його щойно прийшли додому. Дайте смартфону час пристосуватися до кімнатної, нормальної температури, щоб не було негативних наслідків (наприклад, конденсату всередині). 

Відповідно якщо смартфон побував на сонці (в жаркий день), не варто відразу ж ставити його на зарядку. Краще почекайте, поки він охолоне. А якщо жарко в самому приміщенні, то зніміть з нього чохол і покладіть в прохолодне місце. В ідеалі температура в приміщенні повинна бути в межі від +16 до +22 градусів Цельсія.

Використання смартфона під час зарядки

Кожен з нас хоча б інколи цим грішить – поставивши смартфон на зарядку, ми продовжуємо користуватись ним для перегляду відео або гортання соціальних мереж. Однак все ж слід відмовитися від цієї звички, оскільки використання смартфона під час зарядки може створювати додаткове навантаження на девайс, що негативно позначається на акумулятор і може викликати перегрів.

Не варто користуватися смартфоном під час зарядки / фото ua.depositphotos.com

Тому ще одна важлива рекомендація – не навантажуйте смартфон під час зарядки, і ваш акумулятор не буде перевантажений, а сам смартфон зарядиться швидше.

Кабелі для зарядки

Часто трапляється так, що кабель для зарядки ламається або просто втрачається. Багато хто в цьому випадку вирішують заощадити і купують дешеві аналоги.

Простіші кабелі можуть бути досить поганої якості, і не зможуть забезпечити необхідної сили струму. Крім того, швидкість зарядки в цьому випадку буде менше, ніж з оригінальним кабелем. Не кажучи вже про те, що китайські аналоги не розраховані на перепади напруги, що досить погано може позначитися на самому смартфоні.

Підбити підсумок

Щоб акумулятор (а, відповідно, і смартфон) прожив і зберіг прийнятну місткість якомога довше, дотримуйтеся цих правил:

  • Постарайтеся не розряджати батарею повністю до 0%, а заряджати її, коли рівень заряду досягне 20-30%. Це допоможе продовжити життя батареї.
  • Слідкуйте за температурою навколишнього середовища і самого смартфона час зарядки. 
  • Не навантажуйте смартфон під час підзарядки, дайте йому "відпочити".
  • Намагайтеся використовувати і купувати якісні та оригінальні зарядні пристрої та кабелі, які поставляються разом з телефоном або рекомендовані виробником.

Заряджати смартфон потрібно тільки "рідним" зарядним пристроєм / фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як зберегти заряд смартфона якомога довше. Для цього потрібно включити всього одну опцію в налаштуваннях. Це актуально як для Android-смартфонів, так і айфонів.

Також розповідали, чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити. Незалежно від його масштабу непотрібних апдейтів не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення існуючої версії системи. 

Вас також можуть зацікавити новини: