Як прибрати рекламу зі смартфона раз і назавжди: є три безкоштовних способи / ua.depositphotos.com

Настирлива реклама в додатках і іграх – це свого роду компроміс, з яким користувачі погоджуються, коли скачують безкоштовні додатки на свої смартфони. Але є надлегкі способи відключити рекламні інтеграції – причому для цього не потрібно нічого завантажувати або встановлювати.

Описані в даній замітці лайфхаки насамперед орієнтовані для Android, проте деякі з них можуть бути також застосовні і на пристроях iOS (перші дві рекомендації). Якщо все зробити правильно, реклама вас більше не потурбує. 

Найпростіший спосіб відключити рекламу в додатках і іграх

Найбільш простим способом (окрім придбання платної версії) є включення авіарежиму. Рекламні блоки за замовчуванням вимагають завантаження з Інтернету, тому логічно, що якщо відсутнє підключення до мережі, вони не будуть відображатися.

Відео дня

Як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні: є суперпрості способи

Мінус – ви не зможете отримувати вхідні дзвінки, повідомлення або використовувати функції, які вимагають підключення до інтернету.

Позбавляємося реклами, змінюючи регіон

Ви, можливо, не знали, але в деяких країнах, в тому числі Великобританії дуже строго ставляться до реклами в додатках. У них навіть є спеціальне відомство – Advertising Standards Authority (ASA) – яке займається контролем ринку реклами. Тому в іграх для жителів Альбіону кількість рекламних інтеграцій зведено до мінімуму.

Щоб насолодитися таким досвідом, потрібно всього лише змінити регіональні налаштування свого телефону на "Великобританію". Скоріш за все, потік реклами знизиться або взагалі вичерпається.

Як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні: є суперпрості способи

Як відключити рекламу в іграх на Android

Одним з найбільш універсальних способів позбутися від реклами на Android є підключення до особистого DNS-сервера, через який буде проходити вся інформація, що надходить на телефон.

Один з таких DNS серверів – AdGuard DNS, який фільтрує небажаний трафік, у тому числі рекламу. Щоб активувати його, потрібно зайти в налаштування смартфона, вибрати "Приватна зона DNS" і ввести в поле хоста значення dns.adguard.com.

Як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні: є суперпрості способи

Тепер зайдіть в будь-який додаток, де раніше була реклама. Ви побачите, що її там більше немає. Зверніть увагу, що через відмінності в оболонках Андроїд-смартфонів розташування пункту меню з DNS може відрізнятися.

Якщо не хочеться лазити в налаштуваннях, можна встановити спеціальну утиліту, яка блокує рекламу і банери на Android. Одним з таких інструментів є DNS66. Він одночасно працює як у браузерах, так і в додатках, і для його використання не потрібні root-права.

Ми звикли, що наші телефони працюють безперервно в режимі нон-стоп. Проте, час від часу все ж корисно перезавантажуватися. УНІАН детально розповідав, які переваги дає ця процедура.

Вас також можуть зацікавити новини: