Як заповнити медичні дані на смартфоні: це має бути у кожного / фото @Limosa_Var

На жаль, в сучасних реаліях не рідкість ситуації, коли потрібно терміново надати медичні дані лікарям, але ви самі не здатні це зробити. Сьогодні всі найважливіші дані про здоров'я можна внести в пам'ять телефону і відкрити до них доступ, навіть коли екран заблоковано – якраз для екстрених випадків.

Багато хто не використовує цю функцію, але вона у випадку надзвичайних ситуацій може врятувати життя. Вона дозволяє отримати доступ до основних даних його власника, дізнатися групу крові, препарати, що приймаються, чи алергени. А ще в картку можна додати основні контакти для швидкого виклику.

Як заповнити медичну карту на iPhone:

На смартфонах Apple функція додавання даних медкарти на екран блокування смартфона вбудована в офіційний додаток "Здоров'я". Якщо програми "Здоров'я" на смартфоні немає, перейдіть в Параметри → Сигнал SOS → Медкарта.

Відео дня

Це може врятувати вам життя: проста функція є в кожному смартфоні

Натисніть "Створити Медичний ID" і внесіть всі необхідні дані. Обов'язково вкажіть групу крові, алергічні реакції ліки, які ви наразі приймаєте. Там же додайте декілька контактів родичів, з якими можна буде зв'язатися у випадку НС.

Важливо: не забудьте активувати тумблер "Показувати під замком", щоб доступ до медкартки був можливий, навіть якщо телефон заблокований.

Це може врятувати вам життя: проста функція є в кожному смартфоні

Готово, тепер навіть на заблокованому екрані можна буде переглянути медичні дані, торкнувшись SOS і потім "Медкарта"

Де знайти медкарту на заблокованому iPhone / фото @Limosa_Var

Як на Android заповнити медичну карту

На Android алгоритм дій аналогічний, але може трохи відрізнятися в залежності від вашої оболонки ОС і моделі смартфона. У налаштуваннях знайдіть "Безпека та екстрені ситуації" → "Медична інформація". Внесіть необхідні дані.

Потім в розділі "Екстрені виклики" вкажіть номер телефону батьків, друзів, родичів або знайомих. Ці дані будуть доступні на заблокованому екрані смартфона за замовчуванням.

Це може врятувати вам життя: проста функція є в кожному смартфоні

Раніше УНІАН пояснював, чому не варто заряджати смартфон до 100% і який відсоток заряду вважається оптимальним.

Також розповідали, яка зарядка смартфона швидше - від USB-порту або від розетки. На перший погляд здається, що різниці немає ніякої, але це не так. 

Вас також можуть зацікавити новини: