Як користуватися одним WhatsApp на двох смартфонах: простий гайд / фото REUTERS

Найпопулярніший месенджер у світі – WhatsApp – нещодавно представив нову зручну функцію, яка дозволяє користувачам використовувати один обліковий запис на п'яти мобільних гаджетах одночасно. 

Раніше функціональність застосунку була обмежена прив'язкою до номера телефону, зареєстрованого на конкретному пристрої. Це обмеження ускладнювало доступ до чатів з іншого смартфона з іншим номером. У цьому матеріалі ми детально розглянемо, як налаштувати WhatsApp на другому смартфоні і продовжити листування з того місця, де ви зупинилися.

Як використовувати WhatsApp на двох телефонах

Для початку необхідно оновити додаток до останньої актуальної версії, при використанні старіших версій можливість увійти в WhatsApp на декількох пристроях не гарантується. Тому обов'язково оновіться.

Відео дня

Щоб увійти у свій обліковий запис на додатковому пристрої, вам доведеться сканувати спеціальний QR-код за допомогою програми WhatsApp. Працює це наступним чином:

  • Увійдіть у WhatsApp на своєму основному пристрої (не важливо, iPhone чи Android);
  • В налаштуваннях знайдіть меню "Пов'язані пристрої";
  • У меню, що відкриється, натисніть опцію "Прив'язка пристрою" та дозвольте WhatsApp отримати доступ до камери;

Скріншот

Далі, все що залишається – відкрити WhatsApp на додатковому пристрої і натиснути кнопку "Почати". Відсканувавши QR-код, згенерований основним смартфоном, перед вами на екрані з'являться всі ваші чати з усіма потрібними вкладеннями, які можна без проблем завантажити і продовжувати листування.

Після підключення обидва телефони синхронізують чати, дозволяючи користувачам отримувати та надсилати повідомлення з будь-якого пристрою. При цьому ви можете комбінувати різні конфігурації, наприклад, один смартфон і чотири планшети або п'ять смартфонів.

Скріншот

Однак важливо зазначити, що існують деякі обмеження щодо того, що можуть робити ваші пов'язані пристрої, наприклад, ви не зможете синхронізувати всю історію повідомлень, тому, якщо вам потрібно знайти старе діалогове вікно, потрібно буде повернутися до основного телефону.

Ще один момент: якщо ваш основний пристрій буде неактивний протягом 14 днів, на всіх додаткових пристроях буде виконаний автоматичний вихід з акаунта. Це робиться в якості міри безпеки.

Очікується, що в наступному оновленні WhatsApp для смартфонів в месенджер додадуть канали за аналогією з Telegram і можливість редагування повідомлення

Вас також можуть зацікавити новини: