Чому не потрібно заряджати смартфон до 100%: наслідки серйозні / фото ua.depositphotos.com

Так вже склалося, що батарея будь-якого смартфона, чи то "бюджетник", чи дорогий флагман, рано чи пізно зношується. На те, як швидко це станеться, впливають багато факторів, включаючи особливості зарядки пристрою.

Наприклад, така звичка, як повна зарядка телефону до 100%, може негативно вплинути на батарею вашого пристрою. Чому потрібно відмовитися від зарядки смартфона повністю, і який відсоток зарядки вважається оптимальним – дізнайтеся в матеріалі нижче.

Чому краще не заряджати смартфон до 100%

Для початку варто зрозуміти, що кожен раз, коли ви заряджаєте батарею вашого смартфона до 100%, ви зменшуєте термін її служби. Кожен акумулятор має обмежену кількість циклів зарядки й розрядки, і часті зарядки до повного заряду можуть прискорити процес її зносу.

Відео дня

Раніше в мобільних телефонах використовувалися нікелеві акумулятори, для яких дійсно було нормою повна розрядка і зарядка. Але в сучасних пристроях стоять літієві батареї, які краще не розряджати нижче 20% і не заряджати вище 90%. Багато виробників смартфонів вказують цей момент в інструкції.

Звичайно стежити за зарядом акумулятора телефону не завжди виходить, проте в цьому можуть допомогти спеціальні програми, які припиняють зарядку при досягненні акумулятором певного відсотка заряду.

Відмовтеся від "нічних" зарядок

фото ua.depositphotos.com

Також не рекомендується ставити смартфон на зарядку на ніч. Хоча більшість сучасних пристроїв автоматично припиняють зарядку при досягненні 100%-рівня заряду, однаково через деякий час цей показник опускається до 99% і зарядка відновлюється. Так користувачі самі прискорюють деградацію батареї.

Всі перераховані вище поради можуть здатися незручними в повсякденному житті, але дотримуючись їх з часом, вони перетворяться в корисні звички. Адже заміна батареї в смартфоні є не тільки дорогою процедурою, але також може привести до зниження загальної продуктивності пристрою в майбутньому.

Є безліч лайфхаків, як правильно заряджати смартфон, але не так багато порад, як зарядити батарею швидше. У сучасних реаліях не завжди є можливість виділити достатньо часу на зарядку мобільного телефону, а хотілося б прискорити цей процес. УНІАН ділився п'ятьма простими способами прискорити зарядку вашого смартфона, якщо часу обмаль. Також розповідали про нічим не примітну функцію, яка значно розряджає батарею смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: