Як відкалібрувати дисплей смартфона: це справа на пару хвилин / фото ua.depositphotos.com

Якщо екран вашого мобільного гаджета невірно або занадто довго реагує на натискання без особливих на те причин, скоріш за все, причина в налаштуваннях тачскріна, що збилися. В цьому випадку на виручку прийде процедура під назвою калібрування дисплея.

Також калібрування дисплея актуальне в тих випадках, якщо ви тільки замінили дисплей в смартфоні на новий. Загалом, процедура сама по собі досить корисна, як мінімум зайвою вона точно не буде. А займає вона всього кілька хвилин.

Калібрування тачскріна на Android: найлегший спосіб

Ряд виробників вбудовує утиліти для калібрування екрана за замовчуванням. Вони точно є в пристроях Xiaomi, Redmi і Samsung.

Відео дня
  • Перейдіть до розділу "Екран" чи "Дисплей" налаштуваннях.
  • Якщо в ньому присутній підпункт "Калібрування" (або щось схоже), значить, виробник вмонтував в систему відповідну опцію.
  • Відкрийте її і дотримуйтесь інструкцій.

Ця процедура передбачає послідовне натискання на точки, розміщені в різних областях екрана. Користувачеві необхідно ретельно натискати на кожну точку, щоб пристрій міг зберегти коректні налаштування.

Після завершення калібрування сенсора, перезавантажте пристрій. Якщо ви все зробили правильно, то сенсор вашого пристрою повинен стати, як щойно після покупки.

Калібрування тачскріна Android через додаток

Для пристроїв, які не мають вбудованої опції калібрування тачскріна, є спеціальні програми. У магазині Google Play їх дуже багато, але найкращими є Touchscreen Calibration і Touchscreen Repair.

Touchscreen Calibration дозволяє налаштувати силу натискання, подвійного натискання, тривалого натискання, зуму, скролінгу. Додаток вибирає оптимальні параметри для кожного варіанту.

Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні: за кілька хвилин він стане як новенький

Touchscreen Repair працює трохи інакше. Тут калібрування тачскрін виконується через єдину дію – натискання. Але повторити його доведеться кілька разів і в різних областях екрана.

Як відкалібрувати тачскрін на смартфоні: за кілька хвилин він стане як новенький

Після виконання цієї процедури сенсор (тачскрін) по відчуттях повинен швидше реагувати на дотик – тільки не забудьте перезавантажити смартфон. Якщо проблема з сенсором триває, попри всі спроби, рекомендується все ж віднести його в сервіс-центр.

Раніше ми розповідали про ще одну калібрування, але акумулятора. Вона допомагає не тільки підтримувати заряд на оптимальному рівні, але і збільшити термін життя батареї.

Також ми ділилися рекомендаціями, чому не варто заряджати смартфон до 100%, і який відсоток заряду вважається оптимальним. 

Вас також можуть зацікавити новини: