Як відкалібрувати батарею смартфона і навіщо це потрібно робити / фото ua.depositphotos.com

З часом багато хто з користувачів Android стикаються з однією і тією ж проблемою. Акумулятор смартфона застаріває, зношується, втрачає в місткості, а інформація про його рівень заряду перестає відповідати дійсності.

У таких випадках потрібно провести процедуру калібрування акумулятора, щоб відновити коректне відображення заряду. Інакше скорочений термін роботи і часті виключення нікуди не дінуться. На щастя, сама процедура калібрування не представляє особливої складності.

Як зрозуміти, що батареї смартфона потрібне калібрування:

Відео дня
  • Смартфон вимикається занадто рано. По суті, він перестає розуміти, на якому рівні заряду знаходиться акумулятор, і може вимикається, навіть якщо рівень заряду ще достатній (5-20%).
  • Смартфон продовжує функціонувати навіть при нульовому рівні заряду.
  • Після повної зарядки заряд швидко падає. Наприклад, тільки що відключивши його від зарядного пристрою, заряд швидко падає до 97-90%.
  • Телефон не може зарядитися вище 95-97%.

Як швидко відкалібрувати батарею

Для цього потрібно зарядити смартфон до 100%, зайти в набирач номера і вести комбінацію символів *#0228#. Після цього у вас повинно відкритися системне меню, в якому потрібно натиснути на кнопку Quick Start. 

Екран смартфона на кілька секунд згасне, а потім видасть значення батареї. Якщо воно менше ніж 100%, значить є проблема. В такому випадку потрібно знову повністю зарядити батарею і повторити процедуру, поки рівень заряду не буде відповідати 100%.

Цю процедуру на телефоні потрібно виконувати 2-3 рази на рік: багато хто її вперто ігнорує

Однак, варто зауважити, що цей код може не спрацювати на всіх пристроях Android. Якщо після введення відповідної комбінації на вашому смартфоні не з'являється вікно з інформацією про стан батареї, то вам доведеться виконати калібрування вручну. Для цього:

  1. Повністю розрядіть смартфон і поставте його на зарядку.
  2. Зарядити смартфон до 100% і залиште його на зарядці протягом 8 годин, весь цей час не користуючись девайсом.
  3. Потім вимкніть гаджет і продовжте заряджати ще близько години.
  4. Після цього від'єднайте його від зарядного пристрою і знову підключіть до мережі на пару хвилин.
  5. Знову вимкніть смартфон і підключіть до зарядного пристрою ще на 1 годину.

Після проведення всіх описаних кроків акумулятор буде відкалібрований, і ви зможете користуватися телефоном як зазвичай. Цю процедуру досить повторювати 2-3 рази на рік – якщо частіше, це може привести до ще більшого зносу акумулятора.

Загалом, попри те, що сучасні смартфони сьогодні використовують найбільш інноваційні технології енергоощадження, алгоритми визначення рівня заряду все ще залишаються недостатньо точними. Саме тому калібрування акумулятора досі є важливою процедурою, що дозволяє вам виправити низку проблем з відображенням некоректного рівня заряду, і допоможе продовжити термін служби батареї.

Раніше УНІАН розповідав, чому в сучасних смартфонах досі встановлюють ІК-порт. Сьогодні його можна знайти в найрізноманітніших моделях смартфонів, особливо часто в китайських – Xiaomi, Honor і Huawei.

Також ми ділилися рекомендаціями, чому не варто заряджати смартфон до 100%, і який відсоток заряду вважається оптимальним. 

Вас також можуть зацікавити новини: